Schetsontwerp Spoorpark.
Volledig scherm
Schetsontwerp Spoorpark. © Team Spoorpark: STRAMIEN cv i.s.m. ZUS en RE-ST bvba

Schetsontwerp Spoorpark goedgekeurd: twee buurten worden op een groene manier met elkaar verbonden

AntwerpenHet college heeft het schetsontwerp van het Spoorpark goedgekeurd. De publieke ruimte zal worden opgedeeld in 5 zones met aandacht voor groen, de geschiedenis van de site, voetgangers en fietsers en zichten op de stad. Ook het stedenbouwkundige kader voor de vastgoedontwikkeling aan de randen is goedgekeurd. Een definitief ontwerp wordt tegen begin 2022 verwacht.

  1. OPINIE. Stad Antwerpen wil grensoverschrijdend gedrag aanpakken, maar volstaan draaiboeken en affiches? “Vrouwen relativeren te veel. Helemaal zorgeloos stappen we nooit de nacht in”
    PREMIUM
    Antwerpen

    OPINIE. Stad Antwerpen wil grensover­schrij­dend gedrag aanpakken, maar volstaan draaiboe­ken en affiches? “Vrouwen relative­ren te veel. Helemaal zorgeloos stappen we nooit de nacht in”

    De stad Antwerpen kondigde gisteren ‘een hele reeks’ initiatieven aan voor de aanpak van seksueel grensoverschrijdend gedrag in het nachtleven. Draaiboeken en affiches moeten ervoor zorgen dat feestvierders - lees: vrouwen - zich veiliger voelen tijdens het uitgaan. Een stap in de goede richting, vindt onze reporter, die uit ervaring weet hoe diepgeworteld het probleem in die soms harde wereld is: “‘Dit is de grote stad, zulke dingen gebeuren’, denk je dan. Helaas gebeuren ze veel te vaak.”