Schetsontwerp Spoorpark.
Volledig scherm
Schetsontwerp Spoorpark. © Team Spoorpark: STRAMIEN cv i.s.m. ZUS en RE-ST bvba

Schetsontwerp Spoorpark goedgekeurd: twee buurten worden op een groene manier met elkaar verbonden

AntwerpenHet college heeft het schetsontwerp van het Spoorpark goedgekeurd. De publieke ruimte zal worden opgedeeld in 5 zones met aandacht voor groen, de geschiedenis van de site, voetgangers en fietsers en zichten op de stad. Ook het stedenbouwkundige kader voor de vastgoedontwikkeling aan de randen is goedgekeurd. Een definitief ontwerp wordt tegen begin 2022 verwacht.

 1. Bestuurder moskee riskeert vijf jaar cel voor aanranding van drie meisjes: “Imam kreeg geld in ruil voor stilzwijgen”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Bestuurder moskee riskeert vijf jaar cel voor aanranding van drie meisjes: “Imam kreeg geld in ruil voor stilzwij­gen”

  Gewezen ondervoorzitter Bachir B. van de moskee El Fath uit Borgerhout wordt beschuldigd van de aanranding van 3 minderjarige meisjes en één minderjarige jongen tijdens de lessen Arabisch in de moskee. De aanklager vorderde vrijdag vijf jaar cel tegen de 65-jarige man. De zaak kwam aan het licht toen de imam van de moskee een gsm-filmpje maakte terwijl Bachir B. een 11-jarig meisje tegen de muur duwde en haar betastte. De imam staat mee terecht omdat hij het meisje niet ter hulp was geschoten.
 2. Oosterweelwerken op Antwerpse rechteroever beginnen volgende maand al: “Zullen quasi in mensen hun tuin werken”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Oosterweel­wer­ken op Antwerpse rechteroe­ver beginnen volgende maand al: “Zullen quasi in mensen hun tuin werken”

  Onder het viaduct van Merksem zijn donderdagochtend de handtekeningen gezet onder het laatste grote aannemerscontract - ter waarde van 2,3 miljard (!) euro - voor de werken aan de Oosterweelverbinding. Het gaat om het deelproject waarbij het 50 jaar oude viaduct aan het Sportpaleis wordt afgebroken om plaats te maken voor een verdiepte Antwerpse ring en de Kanaaltunnels onder het Albertkanaal. De werkzaamheden beginnen over een maand en duren tot ten vroegste 2030. En ja, er wordt (grote) hinder verwacht. “Je kan geen omelet maken zonder een ei te breken.”