Er grazen opnieuw schapen op het Schoonselhof.
Volledig scherm
Er grazen opnieuw schapen op het Schoonselhof. © Stad Antwerpen

Schapen houden begraafplaats Schoonselhof opnieuw proper

AntwerpenNa een korte aanwezigheid in mei en juni grazen er vanaf donderdag 5 augustus voor de rest van de zomer opnieuw schapen op het Schoonselhof. Sinds vorig jaar worden daar Kempische heideschapen ingezet om de grachtkanten te begrazen. Tijdens de zomermaanden zorgen de dieren zo voor een duurzaam en ecologisch beheer van de grachten en de bermen.

 1. Geschiedenis van iconisch jeugdhuis Lintfabriek wordt vereeuwigd in boek: “We mogen blij zijn dat de buurman potdoof was”
  PREMIUM
  Kontich/Antwerpen

  Geschiede­nis van iconisch jeugdhuis Lintfa­briek wordt vereeuwigd in boek: “We mogen blij zijn dat de buurman potdoof was”

  Het Lintfabriek, van 1982 tot 2007 hét epicentrum van de alternatieve jongerencultuur uit onze regio, wordt vereeuwigd in een boek. Dat bevat, naast een heleboel onuitgegeven fotomateriaal, ook interviews met de jongeren van toen, zoals Peter Daems (49) en Katrijn Sermeus (48). Zij waren in de jaren ’90 enkele van de drijvende krachten van het iconische jeugdhuis. “We hielden drie à vier optredens per week in wat eigenlijk een gewoon rijhuis was. Dat zou je jezelf vandaag niet meer kunnen voorstellen.”
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.