Illustratiebeeld Politie Antwerpen
Volledig scherm
Illustratiebeeld Politie Antwerpen © Jan Aelberts

Schaamteloos: winkel verkoopt mondmaskers aan 60 euro per stuk

De Antwerpse politie nam zondagmiddag dertig mondmaskers in beslag van een winkel in de Diepestraat.

Het Orida-fietsteam werd zondagnamiddag door een burger aangesproken omdat een winkel mondmaskers verkocht aan woekerprijzen. De winkel in de Diepestraat werd gecontroleerd en de politie stelde vast dat de masker aangeboden werden voor prijzen tussen de 20 en de 60 euro! De dertig mondmaskers werden in beslag genomen en geschonken aan de spoeddienst van het Stuivenbergziekenhuis. De verkoper in de winkel bleek ook in het zwart te werken.

De voorbije maand probeerden meerdere Antwerpse handelaars om mondmaskers tegen woekerprijzen te verkopen. In een winkel in de Nationalestraat werden mondmaskers verkocht aan 9,99 euro per stuk en een uitbater van een winkeltje in Deurne bood mondmaskers aan voor 3 euro per stuk.

 1. Wordt uw stad deze zomer één groot terras of moet u het met minder stellen? Dit zijn de plannen
  PREMIUM

  Wordt uw stad deze zomer één groot terras of moet u het met minder stellen? Dit zijn de plannen

  Nu de coronamaatregelen versoepeld zijn, begint ook de horecawereld zich vol ongeduld in de handen te wrijven. Op 8 juni zouden de restaurants en cafés immers weer open mogen, maar overal rijst de vraag: onder welke omstandigheden? In de grootsteden beweegt één en ander, zoals in Kortrijk, waar ze bezig zijn met een ‘Terrassen XXL’-plan. Overal zullen daar grotere en meer gespreide terrassen komen en sommige buurten worden zelfs verkeersvrij gemaakt. Ook andere Vlaamse steden schieten in actie. Dit zijn hun plannen.
 2. Supportersfederatie Beerschot had match tegen Leuven liever vroeger gespeeld: “7 dagen voor competitie 1A start kan je je niet meer voorbereiden”

  Supporters­fe­de­ra­tie Beerschot had match tegen Leuven liever vroeger gespeeld: “7 dagen voor competitie 1A start kan je je niet meer voorberei­den”

  De kogel is door de kerk: op 1 of 2 augustus spelen OH Leuven en Beerschot om een plek in 1A. De heenmatch won Beerschot met 1-0 wat ervoor zorgt dat het in Leuven nog alle richtingen uit kan gaan. Toch had de supportersfederatie die wedstrijd vroeger gespeeld zien worden. “7 dagen voor aanvang van de competitie in 1A is dit zelfmoord voor de club.”
 3. 
Oplossing in de maak voor Antwerps koppel in Marokkaanse lockdown: “Misschien deze week naar huis”
  PREMIUM

  Oplossing in de maak voor Antwerps koppel in Marokkaan­se lockdown: “Misschien deze week naar huis”

  Het Antwerpse koppel dat sinds maart door de lockdown vastzit op een camping in het Marokkaanse binnenland, kan met wat geluk nog deze week naar huis. Na gesprekken tussen de Belgische ambassade en de Marokkaanse overheid zouden Irène Cardinaels (66) en Henri Laurent (69) de toelating krijgen om naar Tanger Med aan de Straat van Gibraltar te rijden. In het beste geval wacht hen donderdag 28 mei al een overtocht met een ferry.