Volledig scherm
De jaarlijkse herdenking van de Holocaust georganiseerd door Sant'Egidio © rv

Sant’Egidio herdenkt Holocaust met wandeling

Op zondag 22 september organiseert Sant’Egidio in samenspraak met de Joodse Gemeenschap een herdenkingswandeling voor de Joodse en andere slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

Sant’Egidio is een kerkgemeenschap die zich onder meer inzet  voor daklozen.  Op 22 september organiseren ze de herdenkingswandeling onder het motto  ‘Wie vergeet is gedoemd te herhalen’.  Volgens Sant’Egidio blijft de herinnering aan de Holocaust een hoeksteen voor de opbouw van een democratisch Europa dat zijn minderheden respecteert.

De wandeling vertrekt om 18 uur op het Hendrik Conscienceplein en gaat van daaruit naar de Joodse wijk in Antwerpen. Aan het monument van de gedeporteerden op de Belgiëlei vindt een korte slotplechtigheid plaats. Het einde is voorzien om 19u30.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. VIDEO. Antwerpse Schelde opnieuw wat properder dankzij 1.000 Antwerpenaars en Clean Up

    VIDEO. Antwerpse Schelde opnieuw wat properder dankzij 1.000 Antwerpe­naars en Clean Up

    Een duizendtal mensen staken zaterdag de handen uit de mouwen om samen afval te rapen langs de Schelde in het kader van River Cleanup. Kilo’s sigarettenpeuken, honderden flesjes en blikjes, isomo, etensverpakking, drugspuiten en afval van schepen werd gevonden op slechts enkele uren tijd. Afval dat anders in onze zeeën en oceanen terecht zou komen. “Belangrijker dat opruimen is het bewustmakingsproces”, klinkt het bij de organisatie.
  2. Beschikbare bouwgronden slinken: Antwerpse vastgoedspeler Antonissen Development Group trekt naar Luxemburg

    Beschikba­re bouwgron­den slinken: Antwerpse vastgoed­spe­ler Antonissen Develop­ment Group trekt naar Luxemburg

    Nu het aantal beschikbare bouwgronden in België zienderogen slinkt, kijken steeds meer Belgische vastgoedspelers en -investeerders over de grens, richting Luxemburg. Die markt boomt als nooit tevoren. Dat blijkt uit een marktanalyse die Antonissen Development Group heeft gemaakt om zijn eerste stappen op de Luxemburgse markt voor te bereiden. De Antwerpse vastgoedspeler breidt dan ook zijn activiteiten uit en huurt daarvoor zelfs een nieuw kantoor in de Luxemburgse hoofdstad.