De jaarlijkse herdenking van de Holocaust georganiseerd door Sant'Egidio
Volledig scherm
De jaarlijkse herdenking van de Holocaust georganiseerd door Sant'Egidio © rv

Sant’Egidio herdenkt Holocaust met wandeling

Op zondag 22 september organiseert Sant’Egidio in samenspraak met de Joodse Gemeenschap een herdenkingswandeling voor de Joodse en andere slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

Sant’Egidio is een kerkgemeenschap die zich onder meer inzet  voor daklozen.  Op 22 september organiseren ze de herdenkingswandeling onder het motto  ‘Wie vergeet is gedoemd te herhalen’.  Volgens Sant’Egidio blijft de herinnering aan de Holocaust een hoeksteen voor de opbouw van een democratisch Europa dat zijn minderheden respecteert.

De wandeling vertrekt om 18 uur op het Hendrik Conscienceplein en gaat van daaruit naar de Joodse wijk in Antwerpen. Aan het monument van de gedeporteerden op de Belgiëlei vindt een korte slotplechtigheid plaats. Het einde is voorzien om 19u30.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Wordt uw stad deze zomer één groot terras of moet u het met minder stellen? Dit zijn de plannen
  PREMIUM

  Wordt uw stad deze zomer één groot terras of moet u het met minder stellen? Dit zijn de plannen

  Nu de coronamaatregelen versoepeld zijn, begint ook de horecawereld zich vol ongeduld in de handen te wrijven. Op 8 juni zouden de restaurants en cafés immers weer open mogen, maar overal rijst de vraag: onder welke omstandigheden? In de grootsteden beweegt één en ander, zoals in Kortrijk, waar ze bezig zijn met een ‘Terrassen XXL’-plan. Overal zullen daar grotere en meer gespreide terrassen komen en sommige buurten worden zelfs verkeersvrij gemaakt. Ook andere Vlaamse steden schieten in actie. Dit zijn hun plannen.
 2. Supportersfederatie Beerschot had match tegen Leuven liever vroeger gespeeld: “Pas week voor start competitie weten we of we in 1A of 1B spelen”

  Supporters­fe­de­ra­tie Beerschot had match tegen Leuven liever vroeger gespeeld: “Pas week voor start competitie weten we of we in 1A of 1B spelen”

  De kogel is door de kerk: op 1 of 2 augustus spelen OH Leuven en Beerschot om een plek in 1A. Beerschot won de heenmatch met 1-0. Het kan in Leuven dus nog alle richtingen uitgaan. Toch had de supportersfederatie de wedstrijd vroeger gespeeld zien worden. “Zeven dagen voor aanvang van de competitie in 1A is dit zelfmoord voor de club.”
 3. 
Oplossing in de maak voor Antwerps koppel in Marokkaanse lockdown: “Misschien deze week naar huis”
  PREMIUM

  Oplossing in de maak voor Antwerps koppel in Marokkaan­se lockdown: “Misschien deze week naar huis”

  Het Antwerpse koppel dat sinds maart door de lockdown vastzit op een camping in het Marokkaanse binnenland, kan met wat geluk nog deze week naar huis. Na gesprekken tussen de Belgische ambassade en de Marokkaanse overheid zouden Irène Cardinaels (66) en Henri Laurent (69) de toelating krijgen om naar Tanger Med aan de Straat van Gibraltar te rijden. In het beste geval wacht hen donderdag 28 mei al een overtocht met een ferry.