De rap roept op om thuis te blijven
Volledig scherm
De rap roept op om thuis te blijven © Screenshot

Samenlevingsopbouw vzw maakt rap om jongeren aan te moedigen thuis te blijven

Samenlevingsopbouw vzw heeft samen met Antwerpse jongeren een filmpje gemaakt waarin het jongeren wil sensibiliseren over het coronavirus. Het deed daarvoor beroep op rapper Saïd Boumazoughe en drie andere rappende jongeren. Samen maakten ze de rap ‘Drarrie, doe niet zot, blijf in uw kot’. Op die manier hopen ze jongeren die vaak buiten komen aan te moedigen nu wat vaker binnen te blijven onder het moto: “Wees een coronastrijder en blijf thuis!”

  1. Bekende Antwerpse strafpleiter naar rechtbank doorverwezen in zaak van heling en witwassen

    Bekende Antwerpse strafplei­ter naar rechtbank doorverwe­zen in zaak van heling en witwassen

    De bekende Antwerpse strafpleiter Tim Smet moet voor de correctionele rechtbank verschijnen op verdenking van heling en witwassen. Dat heeft de kamer van inbeschuldigingstelling (KI) beslist. Smet wordt ervan verdacht dat hij zich door zijn cliënte Ashley Van de Velde, die samen met haar vriend moet terechtstaan voor de roofmoord op een gevangenisverpleegster, heeft laten betalen met een deel van de buit. Smet ontkent de aantijgingen.
  2. Fitness FitalityClubs biedt online trainingsplatform
aan voor zorgverleners

    Fitness Fitality­Clubs biedt online trainingsplatform aan voor zorgverle­ners

    De vijf Antwerpse FitalityClubs bieden vanaf maandag 6 april hun gezamenlijke trainingsplatform FitalityClubs Online Community (FOC) gratis aan voor alle zorg- en hulpverleners, ongeacht of ze lid zijn van een van deze clubs, en dit voor de volledige duur van de coronacrisis. Wie werkzaam is in de zorg, kan een toelatingsverzoek sturen naar de gesloten Facebookgroep FitalityClubs Online Community met het begeleidende bericht “Ik ben zorgverlener”.