De fractie van Vlaams Belang tijdens de gemeenteraad. Sam Van Rooy (midden) nam het op voor het stadsgedicht van Ruth Lasters dat door schepen van Cultuur Nabilla Ait Daoud (N-VA) werd geweigerd.
Volledig scherm
De fractie van Vlaams Belang tijdens de gemeenteraad. Sam Van Rooy (midden) nam het op voor het stadsgedicht van Ruth Lasters dat door schepen van Cultuur Nabilla Ait Daoud (N-VA) werd geweigerd. © Tessa Kraan

Sam Van Rooy (Vlaams Belang) steelt de show in debat over geweigerd stadsgedicht: “Mooie ode aan technisch geschoolde jongeren”

AntwerpenHet geweigerde stadsgedicht van Ruth Lasters én haar ontslag zinderde maandag ook na in de gemeenteraad. Sam Van Rooy (Vlaams Belang) oogstte verbazing bij meerderheid en oppositie toen hij het gedicht prees en zelfs voordroeg. “Het is shockerend hoe het college zich opstelt tegenover artistieke vrijheid. Stop dan liever met stadsdichters, zodat je dit soort toestanden vermijdt.”

  1. Opvolging verzekerd: tienjarige kleindochter Fernand Huts ontwerpt haar eigen Boerentoren
    ANTWERPEN

    Opvolging verzekerd: tienjarige kleindoch­ter Fernand Huts ontwerpt haar eigen Boerento­ren

    De Amerikaanse sterarchitect Daniel Libeskind wist deze week niet elke Antwerpenaar te overtuigen van zijn ontwerp voor de nieuwe Boerentoren van Fernand Huts, maar zelf was hij vrijdagavond wel geëmotioneerd. Niet door zijn eigen project, maar door de maquette van Huts’ kleindochter Emmanuel (10), die haar eigen toren - mét logo van Katoen Natie - mocht voorstellen aan de wereldbekende architect.