Volledig scherm
Een snoezelruimte met juf Sauro Rukiye © Klaas De Scheirder

Rusthut, leskeuken en snoezelruimte brengen leerlingen De Leerexpert tot rust

De kleuter- en lagere school De Leerexpert heeft haar nieuwe gebouw officieel in gebruik genomen. Op amper een half jaar tijd werd een bestaand gebouw omgevormd tot nieuw schoolgebouw waar de nadruk ligt op rust en veiligheid voor de leerlingen met met ernstige sociale, emotionele en gedragsproblemen.

Een snoezelruimte, een ‘rusthut’ in elke klas, een nieuwe turnzaal, een leskeuken, een schoolbib, kortom, de leerlingen en leerkrachten van de kleuter- en lagere school De Leerexpert hebben er een gloednieuw schoolgebouw bij gekregen. Deze aanpassingen hebben ervoor gezorgd dat de kinderen met ernstige sociale, emotionele en gedragsproblemen zich nog beter zullen thuisvoelen op school.

“Alle aanpassingen staan in het teken van onze kinderen om ze de beste leer- en groeimogelijkheden te bieden en ze optimaal kansen te geven”, vertelt directeur Ellen Ferny. “De grootste doelstelling is onze leerlingen rust te kunnen bieden op momenten dat elk individueel kind daar nood aan heeft. Dat kan bijvoorbeeld in onze rusthut. Dat is een plekje in de klas met kussens en zachte materialen en zo min mogelijk prikkels. Elk kind mag zich daar rustig bezig houden met iets wat hij of zij graag wil.” 

 De Leerexpert August Leyweg 4 biedt plaats aan 46 leerlingen, van wie 40 in de lagere school en 6 in de kleuterklassen.

Volledig scherm
De leskeuken © Klaas De Scheirder
Volledig scherm
Een rusthut © Klaas De Scheirder
Volledig scherm
De Leerexpert. © Klaas De Scheirder
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Antwerpse dames schrijven survivalgids 
‘(Over)leven op Tinder’: “Je ontmoet zo’n 11 types online. Pas vooral op voor de ‘weirdo’”
    PREMIUM

    Antwerpse dames schrijven survival­gids ‘(Over)leven op Tinder’: “Je ontmoet zo’n 11 types online. Pas vooral op voor de ‘weirdo’”

    Laura Janssens (29) en Julie Vranckx (26) geven tips en tricks voor wie een stap zet in de wereld van het online daten in hun nieuwe boek ‘(Over)leven op Tinder’. Met verhalen over types die je tegenkomt tijdens het swipen en over flessen in een achterwerk werkt het duo op de lachspieren. Illustratrice Laura is geen onbekende. Haar doldwaze cartoons onder de noemer ‘Niet Nu Laura’ zijn een hit op sociale media en bereikten zelfs al de actrice Reese Witherspoon.