Het Lozanahof van Zorgbedrijf Antwerpen staat al enkele jaren onder hoog toezicht. Het VSOA klaagt er nu de situatie aan en gaat dinsdag actie voeren aan alle rusthuizen van het Zorgbedrijf.
Volledig scherm
Het Lozanahof van Zorgbedrijf Antwerpen staat al enkele jaren onder hoog toezicht. Het VSOA klaagt er nu de situatie aan en gaat dinsdag actie voeren aan alle rusthuizen van het Zorgbedrijf. © PhT

“Rusthuizen Zorgbedrijf vinden niet genoeg personeel omdat er onmogelijke shiften worden gevraagd”: vakbond gaat dinsdag actie voeren

AntwerpenHoog ziekteverzuim, verouderde gebouwen, te veel stress: de vakbonden maken zich steeds ongeruster over het Zorgbedrijf Antwerpen. Het onafhankelijke VSOA voert dinsdag 21 september actie voor elk van de 18 rusthuizen van het Zorgbedrijf. “Ons signaal aan de politici is dat er géén privatisering mag komen”, zegt VSOA-secretaris Els Joris.

 1. Na cultuur voert ook sociale sector actie tijdens Antwerpse gemeenteraad: “De crèche mailde om mijn kind zoveel mogelijk thuis te houden”
  ANTWERPEN

  Na cultuur voert ook sociale sector actie tijdens Antwerpse gemeente­raad: “De crèche mailde om mijn kind zoveel mogelijk thuis te houden”

  Net zoals de gemeenteraad van oktober wordt ook die van november voorafgegaan door protesten. De actievoerende cultuurstudenten krijgen deze keer gezelschap van het sociaal middenveld, want ook op het kabinet van onderwijs- en jeugdschepen Jinnih Beels (Vooruit) wordt er bespaard. “Het stadsbestuur is rechtstreeks verantwoordelijk voor meer armoede in eigen stad.”
 2. Coca-Cola goes electric: drankenproducent doet lokale leveringen voortaan met 30 elektrische trucks
  Antwerpen

  Coca-Cola goes electric: drankenpro­du­cent doet lokale leveringen voortaan met 30 elektri­sche trucks

  Coca-Cola gaat zijn ‘laatste kilometer’-leveringen aan klanten in België voortaan door 30 elektrische trucks laten doen. De drankenproducent, die zo in één klap over de grootste vloot elektrische trucks van ons land beschikt, spaart daarmee jaarlijks 75 procent CO2-uitstoot uit, in vergelijking met dieseltrucks. De eerste vier vrachtwagens gingen donderdag in Antwerpen de baan op. En wij waren erbij.