De grafkapel werd pas voltooid in 1645, vijf jaar na het overlijden van Rubens.
Volledig scherm
De grafkapel werd pas voltooid in 1645, vijf jaar na het overlijden van Rubens. © Kioni Papadopoulos

Rubenskapel in Antwerpse Sint-Jacobskerk geselecteerd voor ‘Erfgoed Challenge’

AntwerpenHet Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK), de instelling die Belgisch erfgoed documenteert, bestudeert en conserveert, organiseert voor de eerste keer de ‘Erfgoed Challenge’, een initiatief om erfgoedschatten in de kijker te zetten. In Antwerpen is het interieur van de Rubenskapel in de Sint-Jacobskerk geselecteerd. Stemmers van het winnende erfgoedobject maken kans op een eeuwig geldend toegangsticket voor hun favoriete erfgoed.

  1. Dood van daklozen wekt hevige emoties op in gemeenteraad: “Van een communist hoef ik geen lessen in menselijke waardigheid te krijgen”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Dood van daklozen wekt hevige emoties op in gemeente­raad: “Van een communist hoef ik geen lessen in menselijke waardig­heid te krijgen”

    De Antwerpse gemeenteraad is dinsdag uitgedraaid op een harde confrontatie tussen burgemeester Bart De Wever (N-VA) en PVDA-fractieleider Peter Mertens. “Ik laat me geen lessen geven in menselijke waardigheid, en zeker niet door een communist als u”, brieste De Wever nadat Mertens de burgemeester had gehekeld wegens zijn uitspraken na de dood van twee Antwerpse daklozen.