Volledig scherm
De schilderijen van Rubens komen prachtig tot hun recht in de Sint-Carolus Borromeuskerk. © Klaas De Scheirder

Rubens-expo laureaat Provinciale Erfgoedprijs

De Provinciale Erfgoedprijs gaat dit jaar naar het project B URN van het Collectief Moos in Ravels (Kempen). Eén van de twee laureaten is de Rubenstentoonstelling in de Antwerpse Sint-Carolus Borromeuskerk.

De winnaar krijgt 10.000 euro, de twee laureaten elk 5.000 euro. In die laatste categorie kreeg ‘Rubens Re-viewed’ zeer goede punten van de vakjury. “Voor het eerst wordt aan het verdwenen erfgoed creatief en hedendaags letterlijk een plek gegeven in de kerk. De stijlvolle modules kregen intussen een blijvende opstelling.”

Ook de wisseltentoonstelling ‘Verglaasde elegantie’ in het tegelmuseum Gilliot & Roelants kan op 5.000 euro rekenen.

De Ravelse winnaar overtuigde met de manier waarop verborgen archeologische parels voor een divers publiek werden ontsloten.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Stad Antwerpen en gerechtsdeurwaarders binden samen de strijd aan tegen overmatige schuldenlast

    Stad Antwerpen en gerechts­deur­waar­ders binden samen de strijd aan tegen overmatige schulden­last

    In samenspraak met de stad ontwikkelde gerechtsdeurwaarder Modero het platform ‘One’. Dit platform bundelt de gekende schulden van klanten met structurele financiële problemen in één dossier. De klant krijgt één contactpersoon en één aangepast traject met één maandelijkse afbetaling. Doordat sneller wordt ingegrepen, moeten extra kosten vermeden worden en kan sneller gestart worden met de afbetaling van de schulden.
  2. Sascha (25) begint ecologische ‘wasservice’ The Laundry Hunter: “De was en de strijk doen is voor niemand plezant, maar daar heb ik de oplossing voor”

    Sascha (25) begint ecologi­sche ‘wasservice’ The Laundry Hunter: “De was en de strijk doen is voor niemand plezant, maar daar heb ik de oplossing voor”

    Van een carrièreswitch gesproken: naast zijn job bij een begrafenisondernemer startte Sascha (25) Goldstein uit Mortsel vorige week met zijn eigen 'wasservice’ The Laundry Hunter. De start-up zorgt ervoor dat de was en strijk bij mensen thuis met een bakfiets wordt opgehaald, en gewassen en gestreken terug wordt bezorgd. “Dit past perfect in het plaatje van de e-commerce die zo gangbaar is vandaag de dag.”