Volledig scherm
De schepen van ONE hebben een opvallende roze kleur © Ocean Network Express

Roze schip vaart naar Antwerpse haven

Eind december kunnen bootspotters opnieuw hun verrekijkers en fototoestellen bovenhalen want dan komt voor de eerste keer een schip van de nieuwe rederij ONE naar Antwerpen. Opvallend: de schepen zijn volledig in het roze geschilderd. De kleur, magenta, zou verwijzen naar de kleur van de Japanse kerselaar. ONE staat voor Ocean Network Express en is ontstaan uit de samenvoeging van de containeractiviteiten van drie Japanse rederijen. Daarom staat op de flank van het schip de tekst We Are One. Het roze containerschip zal op 28 december aankomen en te zien zijn in de bocht van Bath. Het aantal schepen van de nieuwe rederij kan je nog op twee handen tellen dus het is best uitzonderlijk dat het schip te zien zal zijn. 

Het exacte uur van aankomst is moeilijk te voorspellen. Wie het schip wil zien, bekijkt best de website www.marinetraffic.com om de vaarroute van het schip te volgen. Bij winterweer kan het roze schip ook vertraging oplopen. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Antwerps acteur Robert “Bob” Van Der Veken (90) overleden

    Antwerps acteur Robert “Bob” Van Der Veken (90) overleden

    De Antwerpse acteur Bob Van Der Veken is maandag op 90-jarige leeftijd overleden in Kalmthout. Bij het grote publiek is hij vooral bekend door zijn rol van directeur Paul Tienpondt in de reeks De Collega’s. Nadien speelde hij vooral gastrollen in series als Wittekerke, De Kotmadam en Lili & Marleen. Ook in F.C. De Kampioenen mocht hij twee keer opdraven. Op het witte doek schitterde Van Der Veken in de film De Witte van Sichem. Naast televisie stond de acteur ook regelmatig op het toneel. In december 2006 nam hij afscheid van het vak in het stuk The Red Star Line van theater Zeemanshuis.
  2. Antiquair restaureert 33 antieke kroonluchters van stadhuis: “Alsof ik terug eerste dag naar school ging”

    Antiquair restau­reert 33 antieke kroonluch­ters van stadhuis: “Alsof ik terug eerste dag naar school ging”

    Hij verslikte zich in zijn koffie toen hij een mail van de stad Antwerpen las met de vraag of hij de 33 kroonluchters van het stadhuis wou restaureren. Donald De Witte kreeg 2,5 jaar tijd voor dit huzarenstukje. Met nog elf luchters te gaan zit hij in de laatste rechte lijn. “Ik ben toch wel trots dat ik de persoon zal zijn die de Antwerpse kroonluchters opnieuw heb doen schitteren.”