Volledig scherm
De schepen van ONE hebben een opvallende roze kleur © Ocean Network Express

Roze schip vaart naar Antwerpse haven

Eind december kunnen bootspotters opnieuw hun verrekijkers en fototoestellen bovenhalen want dan komt voor de eerste keer een schip van de nieuwe rederij ONE naar Antwerpen. Opvallend: de schepen zijn volledig in het roze geschilderd. De kleur, magenta, zou verwijzen naar de kleur van de Japanse kerselaar. ONE staat voor Ocean Network Express en is ontstaan uit de samenvoeging van de containeractiviteiten van drie Japanse rederijen. Daarom staat op de flank van het schip de tekst We Are One. Het roze containerschip zal op 28 december aankomen en te zien zijn in de bocht van Bath. Het aantal schepen van de nieuwe rederij kan je nog op twee handen tellen dus het is best uitzonderlijk dat het schip te zien zal zijn. 

Het exacte uur van aankomst is moeilijk te voorspellen. Wie het schip wil zien, bekijkt best de website www.marinetraffic.com om de vaarroute van het schip te volgen. Bij winterweer kan het roze schip ook vertraging oplopen. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Italiaans tuinfeest in Rubenshuis zet gerestaureerde portiek en tuinpaviljoen in de kijker

    Italiaans tuinfeest in Rubenshuis zet gerestau­reer­de portiek en tuinpavil­joen in de kijker

    Op zaterdag 27 april nodigt het Rubenshuis iedereen uit op een Italiaans tuinfeest aan de pas gerestaureerde portiek en het tuinpaviljoen. Bezoekers zijn vanaf 12 uur welkom om te picknicken in de tuin en om het gigantische fruitstilleven te bewonderen én te proeven. Verder kan groot en klein genieten van workshops, 17de-eeuwse volksspelen, liederen en ludieke vertellingen over de portiek.