Diamantair en wapenhandelaar Serge Muller. De roze diamant van 1,2 miljoen euro.
Volledig scherm
PREMIUM
Diamantair en wapenhandelaar Serge Muller. De roze diamant van 1,2 miljoen euro. © rv

Roze Diamant blijft één groot mysterie: rechter weigert juweel te tonen op proces

Het mysterie rond de Roze Diamant is donderdag alleen maar groter geworden. De  rechters weigerden het sieraad van 1,2 miljoen euro te tonen tijdens het witwasproces tegen de zakenlui Serge Muller, Tony Gram en Bruno Melotte. “Bestaat de Roze Diamant nog of is hij verwisseld voor een prul uit de chicletten-bak?”, vroeg advocaat Pol Vandemeubroucke. De vraag bleef onbeantwoord.

 1. Antwerpenaar wint World Illustration Award: “Voor mijn passie gaan, was de beste keuze van mijn leven”
  Antwerpen

  Antwerpe­naar wint World Illustrati­on Award: “Voor mijn passie gaan, was de beste keuze van mijn leven”

  Misschien ken je hem wel van het interieur van Bar Palmier, The Dirty Rabbit en L’epicerie du Cirque in Antwerpen: Xavier Segers (35) mag zich sinds woensdag de trotse eigenaar noemen van een World Illustration Award. De Antwerpenaar won de award met zijn installatie gebaseerd op de opera A Cunning Little Vixen in het Wales Millennium Centre in Cardiff. “Ik woon dan wel in Londen, maar de connectie met Antwerpen blijft heel sterk.”
 2. Orthodoxe joden verdacht van witwassen van miljoenen euro’s aan drugsgeld: “de politie heeft een spelletje ‘reken je rijk’ gespeeld met mijn cliënt”
  Antwerpen

  Orthodoxe joden verdacht van witwassen van miljoenen euro’s aan drugsgeld: “de politie heeft een spelletje ‘reken je rijk’ gespeeld met mijn cliënt”

  De zaak van de witwaspraktijken binnen het joods-orthodoxe milieu werd vandaag hernomen in de correctionele rechtbank. Vorige week werden al de eerste pleidooien gevoerd door de advocaten van de verdediging, waarbij duidelijk werd dat de grondigheid van het onderzoek gedurende de hele rechtszaak sterk in twijfel zou worden getrokken. In totaal verschijnen 46 verdachten voor de rechter omdat ze enkele miljoenen euro’s zouden hebben witgewassen voor Zuid-Amerikaanse drugskartels.