Volledig scherm
Tijdens de werken geldt een anders verkeerssituatie © Noorderlijn

Rioleringswerken in Bataviastraat: straat weekje dicht

Vanaf maandag 25 februari voert de aannemer van de Noorderlijn bijkomende werken uit aan de riolering in de Bataviastraat. De werken vinden plaats in de riolering zelf, tussen de Amster­dam­straat en de kleine Nassau­straat. De weg wordt dus niet opnieuw open gelegd, maar zal wel afgesloten zijn om het nodige materiaal in deze zone te kunnen stallen.

De aannemer werkt tussen 6 en 18 uur. Na 18 uur is de weg opnieuw open voor verkeer. Als alles volgens planning verloopt, duren de werken ongeveer een week. Indien het te hard regent, kan de aannemer de werken in de riolering niet uitvoeren en schuiven de werken op.

Tijdens de werken is de Bataviastraat tussen de Amster­dam­straat en de kleine Nassau­straat afgesloten voor verkeer. Daardoor worden de Sint-Laureis­kaai en een stuk van de Nassau­straat tijdelijk dubbel­rich­ting. In de Bataviastraat en in een stuk van de Nassau­straat geldt een parkeer­verbod.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Rock Around The Serviceflats: PVDA danst voor betaalbare serviceflats in Sint-Andrieswijk

  Rock Around The Service­flats: PVDA danst voor betaalbare service­flats in Sint-An­drieswijk

  Betaalbare serviceflats voor iedereen én geen extra kosten voor bewoners bij een verhuis: de Antwerpse PVDA kleedde die eis dit weekend in met een ‘Rock Around the Serviceflats’ in de Sint-Andrieswijk. Aan het plein Oever gaat het Antwerps Zorgbedrijf 47 serviceflats renoveren, om er 37 over te houden. De marxistische partij is bezorgd over de verhuis van de bewoners en wil met een petitie naar de gemeenteraad.
 2. Taxichauffeur stopt vandalen

  Taxichauf­feur stopt vandalen

  Een taxibestuurder riep dit weekend de politie erbij omdat hij aan de Paardenmarkt achter een aantal jongeren zat die de spiegels van verschillende wagens beschadigd hadden. Ze zouden wild tekeer zijn gegaan en de spiegels met de voeten afgestampt hebben. Ze gooiden ook vuilnisbakken op de grond en beschadigden enkele openbare steps. Aan de hand van de beschrijvingen konden de aangestuurde patrouilles en het prostitutieteam dat bijstand leverde enkele verdachten gevat worden. De drie jongeren werden in het Schipperskwartier tegengehouden worden. Het juiste aantal benadeelden moet nog in kaart gebracht worden. Wie schade opliep, kan online of via de Blauwe Lijn een afspraak maken met de politie om aangifte te doen.
 3. ‘t Is lente in de Zoo: fruittaart voor jarig brilbeertje Tinka, gorillababy Thandie vertedert bezoekers

  ‘t Is lente in de Zoo: fruittaart voor jarig brilbeer­tje Tinka, gorillaba­by Thandie vertedert bezoekers

  Ik zag twee beren... De Antwerpse Zoo beleeft vroege topdagen, dus werd het dit weekend behoorlijk druk. Ook de dieren doen hun voordeel met het fraaie weer. Neem nu de brilberen. De verzorgers verrasten de kleine Tinka, dit weekend precies 1 jaar oud, met een ‘fruittaart’. Dat pakte enigszins anders uit. Tinka zette stevig de tanden in de kartonnen doos en leek niet geïnteresseerd in al het lekkers. Een buitenkans voor Tinka’s mama Zamora, die er niet kon aan weerstaan.