Volledig scherm
Plantin en Moretuslei © Klaas De Scheirder

Riolerings- en wegenwerken Plantin en Moretuslei op 19 augustus opnieuw van start: verkeer stadinwaarts op één rijstrook

Vanaf 19 augustus wordt er opnieuw gewerkt op de Plantin en Moretuslei. Niet alleen de nutswerken gaan dan verder, het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start dan ook met de rioleringswerken. Het verkeer moet over één rijstrook rijden richting de stad. Ook in de andere richting zal er hinder zijn.

Het AWV geeft op 19 augustus het startschot voor de hoofdwerken langs de Plantin en Moretuslei. “Net zoals bij de nutswerken starten we ook met de rioleringswerken aan de noordzijde van de weg, tussen de Wilrijkstraat en de Provinciestraat”, zegt Gilles Van Goethem van het AWV. “We leggen over de volledige lengte van de Plantin en Moretuslei een nieuwe riolering aan. Vervolgens wordt de volledige weg vernieuwd van gevel tot gevel: voetpaden, fietspaden, parkeerstroken en de rijweg.”

Om veilig te werken zal stadinwaarts het fiets- en voetpad, de parkeerstrook en een deel van de rechterrijstrook werfzone worden. Het verkeer stadinwaarts moet daardoor vanaf maandag over één rijstrook rijden. Fietser volgen een omleiding via de achterliggende straten, dezelfde omleiding die ook al tijdens de nutswerken gold. Voetgangers kunnen steeds langs de werken passeren.

Volledig scherm
Het verkeer op de Plantin en Moretuslei moet door de rioleringswerken tussen de Wilrijkstraat en de Provinciestraat over één rijstrook rijden richting de stad. Ook in de andere richting zal er hinder zijn door de nutswerken, die tussen de Charlottalei en de Provinciestraat een rijstrook innemen. © AWV


Tegelijkertijd gaan maandag de nutswerken verder. De nutsmaatschappijen zijn al enkele maanden bezig met het vernieuwen van hun kabels en leidingen voor gas, electricteit, water en telecom. “In de eerste helft van het jaar zijn in de volledige zone tussen de Wilrijkstraat en de Van Immerseelstraat de nutsleidingen vernieuwd”, aldus Van Goethem. “Volgende week starten ze eerst aan de zuidkant van de Plantin en Moretuslei tussen de Van Den Nestlei en de Charlottalei en vervolgens terug aan de noordkant tussen de Van Immerseelstraat en de Quinten Matsijslei (midden september tot eind oktober).”
 


Op de Plantin en Moretuslei zal er van 19 tot 30 augustus staduitwaarts slechts één rijstrook beschikbaar zijn tussen het stadspark en de Provinciestraat. “We voorzien langs de werfzone, op de afgesloten rijstrook, een afgeschermde corridor voor de fietsers, zodat zij geen omleiding moeten volgen.”

Werken complex Borgerhout op schema


Ook de werken aan het oprittencomplex Borgerhout zijn nog in volle gang. Op 1 juli startte AWV er met de grondige renovatie van de brug over de snelweg. Op de brug is er daardoor tot eind augustus 2019 geen verkeer mogelijk richting de stad. Ook afrit 3 Borgerhout is tot dan afgesloten. De rijstroken richting Deurne zijn wel open voor het verkeer. Van Goethem: “De renovatiewerken zitten op schema. Deze zomer renoveren we de noordkant van de brug, volgend jaar pakken we tijdens de zomervakantie de zuidkant onder handen.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Achter de schermen van Cultuurmarkt heerst financiële ongerustheid: Fakkeltheater vreest wegvallen subsidies

  Achter de schermen van Cultuur­markt heerst financiële ongerust­heid: Fakkelthea­ter vreest wegvallen subsidies

  Duizenden bezoekers hebben hun ogen de kost gegeven op de jaarlijkse Cultuurmarkt. De hele Antwerpse binnenstad vormde het decor voor honderden cultuurhuizen die hun programma voor het komende seizoen voorstellen. Dankzij een (opnieuw) erg warme zomerdag was de sfeer erg goed. Toch is het niet alleen peis en vree. Het Fakkeltheater hoopt nog steeds opnieuw op Vlaams geld om de toekomst van het populaire theaterhuis veilig te stellen.
 2. Fietsdief (41) verstopt zich onder auto

  Fietsdief (41) verstopt zich onder auto

  Een bewoner van de Haantjeslei belde zaterdagnacht de politie omdat ze zag hoe twee mannen verschillende fietsen weghaalden uit de straat. Bij aankomst van de politie zetten beide verdachten het op een lopen. Eén van de verdachten kon in de Lemméstraat gevat worden. Hij had zich onder een auto verstopt, maar kon na een schermutseling door de inspecteurs geboeid worden. Hij verklaarde zelf dat hij te veel drugs had gebruikt en daarom geen controle had over zijn acties. Na een controle bleek de 41-jarige man nog geseind te staan ook omdat hij nog een gevangenisstraf moet uitzitten.
 3. Motorrijder zonder helm en met overdreven snelheid knalt op wagen

  Motorrij­der zonder helm en met overdreven snelheid knalt op wagen

  Op de Rijnkaai ter hoogte van de Amsterdamstraat is zaterdagnacht een man van 38 jaar zwaargewond geraakt toen hij, rijdend op een brommer, op een wagen knalde die bezig was met een parkeermanoeuvre. De man kwam zwaar ten val en bloedde hevig. Een ploeg van het politiewijkteam kon de man de eerste zorgen aanbieden door een tourniquet aan te leggen in afwachting van de medische hulpdiensten. De man bleek rond te rijden zonder helm. Volgens een getuige had hij eerder al een rood licht genegeerd en reed hij aan hoge snelheid toen hij inreed op de parkerende wagen. De man verkeerde aanvankelijk in levensgevaar, maar zijn toestand stabiliseerde in het ziekenhuis. Een bloedproef zal moeten uitwijzen of de man onder invloed was op het moment van het ongeval.