Volledig scherm
Peter Vermeulen van Ringland tijdens zijn uiteenzetting. © Foto Laenen

Ringland stuurt wake-upcall uit naar toekomstige regering met video

“Beste politici, kom uw belofte na, maak Ringland waar!”, klinkt het in een video die Ringland als wake-upcall verstuurt. Daarmee roepen Ringland, Ademloos en stRaten-generaal de onderhandelaars voor de vorming van een nieuwe Vlaamse regering op om concreet werk te maken van hun verkiezingsbeloften over de volledige overkapping van de Oosterweelverbinding. 

In het filmpje is te horen dat slechts 3,7 kilometer overkapping van de ring is toegezegd, maar Ringland wil een volledige overkapping. “De startnota van Bart De Wever blijft nog erg vaag over infrastructuurprojecten en duurzame vervoersmiddelen”, klinkt het bij Ringland. “Wij verwachten van de onderhandelaars van N-VA, Open Vld en CD&V een meer gedetailleerde uitwerking van het Toekomstverbond. De Oosterweelverbinding en de volledige overkapping van de Antwerpse Ring worden niet genoemd, terwijl dat voor Vlaanderen veruit de belangrijkste infrastructuurprojecten zijn in het komende decennium.”

Bouwaanvraag

De Antwerpse burgerbewegingen Ringland, stRaten-generaal en Ademloos rekenen erop dat de onderhandelaars een duidelijk stappenplan opstellen van de eerste leefbaarheidsprojecten naar de volledige overkapping. “Tijdens de vorige legislatuur zijn daarover in het Toekomstverbond belangrijke beslissingen genomen. Voor de komende regeerperiode moeten die herbevestigd én verstevigd worden. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de bouwaanvraag voor de Oosterweelverbinding. Die voorziet nog niet in die afgesproken maximale overkapping”, zegt Ringland.

Duurzame vervoersmiddelen

“Naast de overkapping moet onder meer de A102 concreet gepland worden, als cruciaal onderdeel van het Haventracé. Voorts zal het ‘Routeplan 2030’ de nodige investeringen vergen. Ook die belofte in de startnota blijft nog vaag. We dringen er daarom op aan dat de onderhandelaars de komende weken de daad bij het woord voegen.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Stad Antwerpen en gerechtsdeurwaarders binden samen de strijd aan tegen overmatige schuldenlast

    Stad Antwerpen en gerechts­deur­waar­ders binden samen de strijd aan tegen overmatige schulden­last

    In samenspraak met de stad ontwikkelde gerechtsdeurwaarder Modero het platform ‘One’. Dit platform bundelt de gekende schulden van klanten met structurele financiële problemen in één dossier. De klant krijgt één contactpersoon en één aangepast traject met één maandelijkse afbetaling. Doordat sneller wordt ingegrepen, moeten extra kosten vermeden worden en kan sneller gestart worden met de afbetaling van de schulden.
  2. Sascha (25) begint ecologische ‘wasservice’ The Laundry Hunter: “De was en de strijk doen is voor niemand plezant, maar daar heb ik de oplossing voor”

    Sascha (25) begint ecologi­sche ‘wasservice’ The Laundry Hunter: “De was en de strijk doen is voor niemand plezant, maar daar heb ik de oplossing voor”

    Van een carrièreswitch gesproken: naast zijn job bij een begrafenisondernemer startte Sascha (25) Goldstein uit Mortsel vorige week met zijn eigen 'wasservice’ The Laundry Hunter. De start-up zorgt ervoor dat de was en strijk bij mensen thuis met een bakfiets wordt opgehaald, en gewassen en gestreken terug wordt bezorgd. “Dit past perfect in het plaatje van de e-commerce die zo gangbaar is vandaag de dag.”