Volledig scherm
© PZ Antwerpen

Rijbewijs ingetrokken en toch opnieuw achter het stuur? Hardleerse twintiger ziet auto in beslag genomen

AntwerpenEen jonge bestuurder van in de twintig is gisteren betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Verleden weekend trok de politie zijn rijbewijs in omdat hij dronken achter het stuur zat, maar desondanks besloot hij toch opnieuw te gaan rijden. Resultaat: 30 dagen rijverbod en een in beslag genomen wagen

 1. Arne (30) was een half jaar chronisch ziek door corona: “Ik geloof nu in de genezende kracht van het eigen lichaam”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Arne (30) was een half jaar chronisch ziek door corona: “Ik geloof nu in de genezende kracht van het eigen lichaam”

  Arne Van Damme (30) uit Wilrijk geraakte in het begin van de coronacrisis besmet en was nadien meer dan een half jaar chronisch ziek. Wegens een gebrek aan voldoende officiële informatie zocht hij zelf naar behandelingsstrategieën om zichzelf te genezen. Ondertussen is hij volledig hersteld en vertelt hij over zijn ziekteverloop met ups en downs. “Ik kijk nu volledig anders naar gezondheid.”
 2. Op één na drukste dag ooit in testdorp Spoor Oost, maar het bleef relatief rustig: 1.000 mensen zijn zich laten komen testen
  Antwerpen

  Op één na drukste dag ooit in testdorp Spoor Oost, maar het bleef relatief rustig: 1.000 mensen zijn zich laten komen testen

  Het bleef zaterdag relatief rustig in testdorp Spoor Oost. Hoewel 6.500 Antwerpenaren werden opgeroepen om zich te laten testen dit weekend, kwamen er zaterdag slechts 998 mensen langs, waarvan 517 uit de betrokken wijken. Dat aantal zorgt er wel voor dat het de op één na drukste dag ooit was in het testdorp. Voor zondag staan er al 744 afspraken geboekt.
 3. “Hij trapte op zijn nek en schold zijn moeder uit”: getuigen komen aan het woord tijdens assisenproces Ebrahimi
  PREMIUM
  Antwerpen

  “Hij trapte op zijn nek en schold zijn moeder uit”: getuigen komen aan het woord tijdens assisenpro­ces Ebrahimi

  Dinsdag startte de tweede dag van het assisenproces van Mohamed, alias Bob, Ebrahimi (48). Twaalf burgers buigen zich over de vraag of hij schuldig is aan de moord op Mohamed El Ebrahimi (25). Het slachtoffer werd drie jaar geleden tijdens een ruzie doodgestoken in een appartement in Borgerhout. Vandaag kwamen de wetsdokters, gerechtspsychiater en verschillende getuigen aan het woord in het justitiepaleis.
 4. Het blijft rustig in testdorp Spoor Oost: “Naar schatting zal slechts kwart van alle opgeroepen mensen zich dit weekend laten testen”
  Antwerpen

  Het blijft rustig in testdorp Spoor Oost: “Naar schatting zal slechts kwart van alle opgeroepen mensen zich dit weekend laten testen”

  Ook vandaag blijft het relatief rustig in testdorp Spoor Oost in Antwerpen. Hoewel 6.500 Antwerpenaren werden opgeroepen om zich te laten testen dit weekend, kwamen er zaterdag slechts 998 mensen langs. Vandaag stonden er ook een kleine duizend afspraken gepland. Schepen Fons Duchateau is echter maar matig tevreden over de opkomst. “Ik had gehoopt dat er meer mensen zouden komen.”
 1. Antwerpse publieke laadpalen werden nooit eerder zoveel gebruikt als in coronajaar 2020
  Antwerpen

  Antwerpse publieke laadpalen werden nooit eerder zoveel gebruikt als in coronajaar 2020

  In 2020 werd bijna een half miljoen kWh geladen aan Antwerpse publieke laadpalen. Dat is een absoluut record en een stijging van 17 procent tegenover het jaar voordien. Het record werd opgetekend ondanks het stilvallen van de mobiliteit door corona. Vooral tijdens de eerste lockdown in maart, april en mei laadden opvallend minder elektrische voertuigen op aan de Antwerpse laadpalen. Een terugval van 40 procent ten opzichte van diezelfde maanden in 2019.
 2. Feestende zorgmedewerkers staan voor rechter: “Spijt, dat is verstand dat te laat komt, meneer”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Feestende zorgmede­wer­kers staan voor rechter: “Spijt, dat is verstand dat te laat komt, meneer”

  Een drukke dag vandaag op de Antwerpse politierechtbank. Liefst vier gevallen van schending van het samenscholingsverbod - ook wel bekend als ‘lockdownfeestjes’ - werden vandaag behandeld. Eén zaak stak echter met kop en schouders boven de rest uit, namelijk die van een feestje in Kalmthout met maar liefst 18 aanwezigen, onder wie ook... zorgmedewerkers. Eentje van hen werkt zelfs in een woonzorgcentrum.
 1. Van basisschool naar brugklas: dit jaar extra spannend
  Play

  Van basis­school naar brugklas: dit jaar extra spannend

 2. Shoppen kan niet, dan maar aan de wandel!
  Play

  Shoppen kan niet, dan maar aan de wandel!