Het reuzenrad aan het Steenplein wordt afgebroken.
Volledig scherm
Het reuzenrad aan het Steenplein wordt afgebroken. © Tessa Kraan

Reuzenrad aan Antwerps Steenplein wordt afgebroken

AntwerpenDe skyline van Antwerpen ziet er straks weer een tikkeltje anders uit. Want aan het Steenplein is volop begonnen aan de afbraak van het reuzenrad. Ruim 14 maanden aan een stuk stond de attractie langs de Schelde opgesteld.

 1. Ziggy (30) van metalband Fatal Move overwon kanker, nu zamelt hij geld in voor lotgenoten: “Ga alsjeblief op tijd hulp zoeken, voor mij was het bijna te laat”
  PREMIUM
  MERKSEM

  Ziggy (30) van metalband Fatal Move overwon kanker, nu zamelt hij geld in voor lotgenoten: “Ga alsjeblief op tijd hulp zoeken, voor mij was het bijna te laat”

  Ziggy Coertjens (30) van hardcore- en metalband Fatal Move uit Merksem wil lotgenoten helpen. Vijf jaar geleden kreeg hij de harde diagnose van een uitgezaaide kanker, maar intussen heeft hij de ziekte zo goed als volledig overwonnen. Met zijn band verkoopt hij mutsen en loopt hij de 100km-run, allebei ten voordele van Kom op tegen Kanker. “Pas als je de ziekte zelf doorstaat, merk je dat ze overal om je heen zit bij vrienden en familie.”
 2. “Films uit mijn jeugd spoken nog altijd rond in mijn geheugen”: Ben Segers en Naomi Janssens stellen programma jeugdfilmfestival JEF voor
  ANTWERPEN

  “Films uit mijn jeugd spoken nog altijd rond in mijn geheugen”: Ben Segers en Naomi Janssens stellen programma jeugdfilm­fes­ti­val JEF voor

  Acteurs Ben Segers en Naomi Janssens kunnen zich voortaan peter en meter noemen van de 34ste editie van het JEF jeugdfilmfestival dat zich in de krokusvakantie over heel Vlaanderen voordoet. De aftrap wordt gegeven in Kinepolis Antwerpen maar je zal ook in Lumière, Cartoons, De Cinema, Cinema Rix en CC De Kern kunnen genieten van film.
 3. Antwerpse dansgroep schittert in nieuwe videoclip ‘18 jaar’ van Willy Sommers (69): “Een lieve, warme man”
  Antwerpen/Merksem

  Antwerpse dansgroep schittert in nieuwe videoclip ‘18 jaar’ van Willy Sommers (69): “Een lieve, warme man”

  Als hij op het podium staat, voelt Willy Sommers (69) zich opnieuw die achttienjarige knaap aan de wieg van zijn carrière. Dat gevoel bezingt hij in zijn nieuwe single ‘18 jaar’. In de bijhorende videoclip, die vandaag opgenomen werd in een studio in de Antwerpse Seefhoek-wijk, schitteren vier danseressen van de Merksemse dansgroep Dancepoint: “We waren nerveus, maar hij stelde ons de hele tijd gerust.”