Volledig scherm
Viki Geunes © upragency

Restaurant ‘t Zilte van Viki Geunes verhuist, maar blijft in het MAS

Tweesterrenrestaurant ‘t Zilte van Antwerpse chef Viki Geunes sluit in maart 2020 de deuren van haar huidige vestiging in het MAS, maar maakt geen al te verre verhuis: in april heropent het restaurant op een andere locatie in het museum, en ook het concept van het restaurant verandert.

‘t Zilte ruilt het noordelijke havenzicht in voor een uitzicht op de Antwerpse skyline, maar het MAS blijft wel de thuishaven van het sterrenrestaurant. “Dit is voor ons letterlijk een 180°-wissel, en daarmee wil ik een totaalherbronning van het restaurantconcept beginnen”, laat Geunes weten. “Ik wil nog meer inzetten op pure gastronomische beleving, ik wil 't Zilte nog meer ‘uitpuren’ en uitdiepen, ons volledig heruitvinden. ‘t Zilte blijft wel ‘t Zilte, we slaan geen drastisch andere weg in, en komen eten in ons restaurant is sowieso een totaalbeleving. Maar het kan altijd beter, en de klanten mogen vanaf april een andere beleving verwachten.”

Na bijna 10 jaar is ‘t Zilte dus klaar voor een nieuwe episode, met naast een nieuwe beleving en gastronomie, een volledig nieuw interieur en een andere locatie in het MAS. In maart 2020 sluit ‘t Zilte op de huidige locatie, in april heropent het restaurant. “Hiermee stapt ons team en restaurant het volgende decennium in met een volledig nieuwe culinaire ervaring voor onze gasten,” aldus Viki Geunes. Of dit kadert in de zoektocht naar een derde ster? “Dat laat ik nog in het midden: twee sterren kunnen één worden, twee kunnen er ook drie worden, we zullen zien”, laat Geunes nog weten. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Stad Antwerpen en gerechtsdeurwaarders binden samen de strijd aan tegen overmatige schuldenlast

    Stad Antwerpen en gerechts­deur­waar­ders binden samen de strijd aan tegen overmatige schulden­last

    In samenspraak met de stad ontwikkelde gerechtsdeurwaarder Modero het platform ‘One’. Dit platform bundelt de gekende schulden van klanten met structurele financiële problemen in één dossier. De klant krijgt één contactpersoon en één aangepast traject met één maandelijkse afbetaling. Doordat sneller wordt ingegrepen, moeten extra kosten vermeden worden en kan sneller gestart worden met de afbetaling van de schulden.
  2. Sascha (25) begint ecologische ‘wasservice’ The Laundry Hunter: “De was en de strijk doen is voor niemand plezant, maar daar heb ik de oplossing voor”

    Sascha (25) begint ecologi­sche ‘wasservice’ The Laundry Hunter: “De was en de strijk doen is voor niemand plezant, maar daar heb ik de oplossing voor”

    Van een carrièreswitch gesproken: naast zijn job bij een begrafenisondernemer startte Sascha (25) Goldstein uit Mortsel vorige week met zijn eigen 'wasservice’ The Laundry Hunter. De start-up zorgt ervoor dat de was en strijk bij mensen thuis met een bakfiets wordt opgehaald, en gewassen en gestreken terug wordt bezorgd. “Dit past perfect in het plaatje van de e-commerce die zo gangbaar is vandaag de dag.”