Volledig scherm
Peter Goosens in zee met Dim Dining © Klaas De Scheirder

Restaurant Dim Dining nodigt sterrenchef Peter Goossens uit om in potten te roeren

Dim Dining en Peter Goossens gaan een maand lang samen in zee. De sterrenchef zal er het cheffenduo Simon Van Dun en Yuki Kimura bijstaan bij het bereiden van een exclusief menu. 

Dim Dining op de Vrijdagmarkt heeft met sterrenchef Peter Goossens een opvallende naam in de keuken gehaald. Het team van Dim Dining nodigde Goossens uit om de handen in elkaar te slaan en samen een bijzonder menu te creëren. De enige driesterrenchef van België ontwikkelde hiervoor exclusief twee nieuwe gerechten. Tijdens het uitwerken van deze ‘signature dishes’ deelde hij zijn expertise met het team van Dim Dining.

“Dim Dining heeft een torenhoge ambitie en streeft dagelijks naar een nog betere beleving in het restaurant. Vanuit deze passie ontstond het idee om de handen in elkaar te slaan met een topchef, om zo ook het restaurant in de kijker te zetten. We vonden het belangrijk om samen te werken met een chef die dezelfde liefde voor het vak en eerlijkheid voor het product toont. Dat in combinatie met zijn jarenlange ervaring op topniveau en productkennis maakte van Peter Goossens voor ons de perfecte persoon om mee in zee te gaan”, vertellen chefs Simon Van Dun en Yuki Kimura.

Samen met Peter Goossens creëerden de chefs een viergangenmenu, waar Goossens exclusieve gerechten voor ontwikkelde. “Hiervoor werden we uitgenodigd in de keuken van Hof Van Cleve, wat een unieke ervaring op zich was. De structuur en focus die er heerst, het hele team in gladgestreken koksvesten, en gewoonweg de adrenaline die zo innemend is. Dat in combinatie met de geuren en smaken waar je door overspoeld wordt, maakte er een onvergetelijke ervaring van.”

Topbeleving

Maar hoe zien chefs Simon Van Dun en Yuki Kimura de toekomst nu van Dim Dining? “We genieten nu vooral na van deze unieke ervaring met de enige driesterrenchef van België en kijken uit naar de reacties van onze gasten. Van daaruit gaan we verder. We blijven als team werken op onze persoonlijke en eigenzinnige manier, waarbij klant en product steevast op de voorgrond blijven staan in alles wat we doen. We gaan geen uitdaging uit de weg, en streven continue naar een topbeleving tijdens elke service. We sluiten daarom niet uit dat er nog samenwerkingen volgen.”

Volledig scherm
Peter Goosens in zee met Dim Dining © Klaas De Scheirder
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. VIDEO. Antwerpse Schelde opnieuw wat properder dankzij 1.000 Antwerpenaars en Clean Up

  VIDEO. Antwerpse Schelde opnieuw wat properder dankzij 1.000 Antwerpe­naars en Clean Up

  Een duizendtal mensen staken zaterdag de handen uit de mouwen om samen afval te rapen langs de Schelde in het kader van River Cleanup. Kilo’s sigarettenpeuken, honderden flesjes en blikjes, isomo, etensverpakking, drugspuiten en afval van schepen werd gevonden op slechts enkele uren tijd. Afval dat anders in onze zeeën en oceanen terecht zou komen. “Belangrijker dat opruimen is het bewustmakingsproces”, klinkt het bij de organisatie.
 2. Beschikbare bouwgronden slinken: Antwerpse vastgoedspeler Antonissen Development Group trekt naar Luxemburg

  Beschikba­re bouwgron­den slinken: Antwerpse vastgoed­spe­ler Antonissen Develop­ment Group trekt naar Luxemburg

  Nu het aantal beschikbare bouwgronden in België zienderogen slinkt, kijken steeds meer Belgische vastgoedspelers en -investeerders over de grens, richting Luxemburg. Die markt boomt als nooit tevoren. Dat blijkt uit een marktanalyse die Antonissen Development Group heeft gemaakt om zijn eerste stappen op de Luxemburgse markt voor te bereiden. De Antwerpse vastgoedspeler breidt dan ook zijn activiteiten uit en huurt daarvoor zelfs een nieuw kantoor in de Luxemburgse hoofdstad.
 3. Luchthaven wil geen torens tot 100 meter aan Pelikaanstraat: “Maximaal 57 meter”

  Luchthaven wil geen torens tot 100 meter aan Pelikaan­straat: “Maximaal 57 meter”

  De Antwerpse luchthaven ziet torens tot 100 meter hoog aan de Pelikaanstraat niet zitten. “Het advies van de luchthaven stelt dat de hoogte maximaal 56,86 meter mag bedragen”, zegt het kabinet van schepen van Stadsontwikkeling Annick De Ridder (N-VA). “We gaan nu bekijken wat dit voor het ruimtelijk plan (RUP) betekent. We zullen er in elk geval alles aan doen om dit braakliggende gebied aan te pakken.”