Wout van Aert, die vooraf de verwachtingen had getemperd (hij stond door ziekte een tijdje aan de kant), maakt meteen een kanonstart.
Volledig scherm
PREMIUM
Wout van Aert, die vooraf de verwachtingen had getemperd (hij stond door ziekte een tijdje aan de kant), maakt meteen een kanonstart. © Klaas De Scheirder

REPORTAGE. “Pronostiekje? Wout - Mathieu: 0-1”: Antwerps Sint-Anneke stroomt vol voor ‘clash der titanen’

AntwerpenEen ‘old skool’ duel tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel? Of tóch die dekselse Tom Pidcock die met de overwinning aan de haal gaat? Duizenden koersliefhebbers wilden het zondag zélf achterhalen tijdens de wereldbekercross in Antwerpen. Een sfeerverslag vanop het strand van Sint-Anneke.

 1. Sluiswachter Kris Goossens spoorloos na nieuwjaarsreceptie in Lotto Arena: Port of Antwerp-Bruges doet oproep
  Antwerpen

  Sluiswach­ter Kris Goossens spoorloos na nieuwjaars­re­cep­tie in Lotto Arena: Port of Ant­werp-Bru­ges doet oproep

  Brug- en sluiswachter Kris Goossens is in de nacht van vrijdag op zaterdag niet meer thuisgekomen na een nieuwjaarsreceptie. Volgens zijn collega’s en werkgever vertrok hij uit de Moose Bar Antwerpen richting Schoten om 4.15 uur, maar ontbreekt daarna van hem ieder spoor. Zijn collega’s lanceren nu een oproep voor eender wie iets van Kris heeft opgevangen.
 2. Weeskinderen in Antwerpen door de jaren heen: “Op een bepaald moment werden ze zelfs als entertainment gebruikt”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Weeskinde­ren in Antwerpen door de jaren heen: “Op een bepaald moment werden ze zelfs als entertain­ment gebruikt”

  Wist je dat er vorige eeuw fanfarestoeten van weeskinderen door Antwerpen liepen? En dat een V-bom in de Tweede Wereldoorlog op het jongensweeshuis in de Durletstraat het leven aan een tiental wezen kostte? Een vergeten stuk in de geschiedenis, vond Dirk Luyten (69), en dus gaf hij al de wezen uit onze collectieve geschiedenis een stem in de vorm van een boek: “Het is niet omdat er nu nog nauwelijks vondelingen bestaan, dat de problemen in de jeugdzorg opgelost zijn.”