Het wereldkampioenschap Counter-Strike lokte zo'n 11.000 bezoekers naar de finale in het Sportpaleis.
Volledig scherm
PREMIUM
Het wereldkampioenschap Counter-Strike lokte zo'n 11.000 bezoekers naar de finale in het Sportpaleis. © Klaas De Scheirder

REPORTAGE. Dit was de finale van het wereldkampioenschap Counter-Strike in het Sportpaleis: “Zelfde sfeer als bij het voetbal, maar dan zonder het geweld”

AntwerpenZondag 22 mei markeert een historische dag in het Antwerpse Sportpaleis. Zestienduizend fans van 62 nationaliteiten zaten er uren op hun stoel gekluisterd voor de finale van het wereldkampioenschap Counter-Strike Global Offensive, een razend populaire videogame. 150 miljoen mensen wereldwijd volgden het evenement live mee. Wij gingen langs op de tribune en ontdekten een nieuwe wereld. “De beste speler ter wereld zei me dat hij nog nooit voor zo’n gek publiek gespeeld heeft.”

  1. Rechter fluit procureur terug in Sky ECC-zaken tegen  drugsbaron ‘Dikke Nordin’ en co: “Dossiers zijn onvolledig, zo kan ik niet oordelen”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Rechter fluit procureur terug in Sky ECC-zaken tegen drugsbaron ‘Dikke Nordin’ en co: “Dossiers zijn onvolledig, zo kan ik niet oordelen”

    De Sky ECC-dossiers tegen kopstukken uit het Antwerpse drugsmilieu zoals Nordin El Hajjioui, Younes El B. en Omar G. zijn onvolledig. De rechter kan onmogelijk oordelen over schuld en bestraffing. De dossiers bevatten te weinig info over hoe politie de Sky ECC-chatberichten heeft gekraakt en geïnterpreteerd. De rechter stuurde de procureur weg met een fameuze vakantietaak: “Vervolledig de dossiers en dan wil ik vanaf 7 oktober de zaken opnieuw bekijken.”