De Meir op woensdagmiddag 22 juli.
Volledig scherm
PREMIUM
De Meir op woensdagmiddag 22 juli. © Gregory Van Gansen / Photo News

REPORTAGE. Antwerpen toont begrip voor extra maatregelen om coronagolf te stoppen: “De gegevens van mijn klanten bijhouden? Een kleine moeite”

Registratieplicht voor horecazaken. Strengere handhaving. Mondmaskerplicht op markten, kermissen, maar ook op café, restaurant én in de fitness. Een verbod op samenscholingen van meer dan tien personen. Geen alcoholverkoop na middernacht. En een verbod op het delen van alcoholische drankjes of een waterpijp. Het zijn de zes extra maatregelen die het Antwerpse stadsbestuur vanaf zaterdag 25 juli invoert om te voorkomen dat de coronagolf de Scheldestad overspoelt. Gaat Antwerpen te ver? Of nog niet ver genoeg? Wij trokken de boer op en sprokkelden opvallend veel begripvolle reacties. 

0 reacties

  1. Antwerpen verstrengt coronaregels: horecazaken moeten gegevens van elke klant noteren en mondmaskerplicht wordt uitgebreid

    Antwerpen verstrengt coronare­gels: horecaza­ken moeten gegevens van elke klant noteren en mondmasker­plicht wordt uitgebreid

    Burgemeester Bart De Wever (N-VA) kondigt extra maatregelen aan om de verspreiding van het coronavirus in Antwerpen tegen te gaan. De handhaving wordt strenger, er komt een registratieplicht in de horeca, takeaway wordt verboden tussen middernacht en 7 uur ‘s morgens en er komt een verbod op het delen van hoogrisicovol consumptiegedrag, zoals het delen van alcoholische dranken op het openbaar domein of het gebruik van een waterpijp. De maatregelen gaan vanaf zaterdag 25 juli in.