Schip ahoy! Het hele weekend lang kon men gratis de vloot van 9 schepen aan de Kaaien bezoeken.
Volledig scherm
PREMIUM
Schip ahoy! Het hele weekend lang kon men gratis de vloot van 9 schepen aan de Kaaien bezoeken. © Klaas De Scheirder

REPORTAGE. Aan boord bij de Belgische Marine tijdens Vlootdagen in Antwerpen: “Van kok tot commandant: leven op een schip is zoals in een klein dorp”

AntwerpenMeer dan 10.000 kandidaat-rekruten, bootliefhebbers, nieuwsgierigen en toevallige passanten flaneerden dit weekend op de vlootdagen aan de Schelde. Ter hoogte van de cruiseterminal kon men aan boord gaan van de vloot van de Belgische Marine, aan de Orteliuskaai lokte het maritieme dorp dan weer potentiële collega’s van Defensie. Wij gingen langs en ontdekten de finesses van de stiel: “Avontuurlijke techniekers en mecaniciens zijn meer dan ooit nodig.”

  1. Gevangenisbewaker die gedetineerden hasj bezorgde krijgt twee jaar cel: “Hij gaf hen een rol toiletpapier, terwijl ze er nog 8 hadden liggen.”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Gevangenis­be­wa­ker die gedetineer­den hasj bezorgde krijgt twee jaar cel: “Hij gaf hen een rol toiletpa­pier, terwijl ze er nog 8 hadden liggen.”

    De Antwerpse rechtbank heeft donderdagochtend een voormalige bewaker van de gevangenis in de Begijnenstraat veroordeeld tot twee jaar cel. De bewuste man had twee jaar geleden een pakje hasj bezorgd aan twee gedetineerden, dat hij verstopt had in een rol toiletpapier. Eén van de twee gedetineerden bleek een bekend gezicht te zijn: Dimitri Gorris, die vorig jaar een assisenveroordeling van 20 jaar opliep voor de moord op Bart Teichmann.