De Sint-Annatunnel op linkeroever.
Volledig scherm
De Sint-Annatunnel op linkeroever. © Tessa Kraan

Renovatie lift Linkeroever nadert eindmeet

AntwerpenOp 10 januari begon het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de grondige renovatie van de liften van de Sint-Annatunnel in Antwerpen. Op maandag 11 juli, na zes maanden werken, wordt de lift op linkeroever opnieuw in dienst genomen. De komende zes maanden is de lift op rechteroever aan de beurt. Beide liften zouden opnieuw in gebruik moeten zijn tegen eind december 2022.

 1. Een liefdevol leven vol kleur: 4 tips om de LGBTQIA+-gemeenschap te steunen
  MINI

  Een liefdevol leven vol kleur: 4 tips om de LG­BTQIA+-gemeen­schap te steunen

  De maand augustus staat in het bijzonder in het teken van kleurrijke liefde, grenzeloos en zonder vooroordelen. Maar waarom enkel focussen op ‘Pridemaand als we er samen een ‘Pridejaar’ van kunnen maken? Omdat iedereen het verdient om lief te hebben op een manier die voor elk goed voelt, hijsen we massaal de regenboogvlag. Maar wat kan je concreet doen om je steun te betuigen? Vier tips om van dit jaar een jaar vol liefde, verbondenheid en positiviteit te maken.
 2. Muziek, verhalen en feest in ‘De Nor’ in Middelheimmuseum: “Het viel me op dat de paviljoenen in het museum zelden ‘geactiveerd’ worden”
  ANTWERPEN

  Muziek, verhalen en feest in ‘De Nor’ in Middelheim­mu­se­um: “Het viel me op dat de paviljoe­nen in het museum zelden ‘geacti­veerd’ worden”

  ‘De Nor’ is terug herrezen deze zomer. Vlakbij de ingang van openluchtmuseum Middelheim kunnen liefhebbers weer terecht voor live muziek, vertellingen, lezingen, debatten en feestgedruis aan het paviljoen van kunstenaar Dennis Tyfus. “Gelukkig kan ik in De Nor niet het hele jaar door evenementen organiseren, of ik zou geen tijd meer hebben voor mijn ander werk.”
 3. Ode aan het nachtleven na heengaan La Rocca: “De oude rakkers komen nog eens samen om beats te knallen”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Ode aan het nachtleven na heengaan La Rocca: “De oude rakkers komen nog eens samen om beats te knallen”

  Na het heengaan van Café d’Anvers drie jaar geleden en de hommage in OLT Rivierenhof die daarop volgde, krijgt het afscheid van La Rocca dit jaar ook een vervolg in het openluchttheater. Vrijdagavond verzamelt iedereen met een hart voor de gewezen clubscene zich op de tweede editie van ‘Tribute to Nightlife’. “Je gaat met niet horen zagen dat het nachtleven vroeger altijd beter was, ik ben al blij dat we hier met z’n allen terug kunnen feesten.”