Leden van de harde kern van Antwerp probeerden tijdens de match tot in het bezoekende vak van Frankfurt te geraken.
Volledig scherm
PREMIUM
Leden van de harde kern van Antwerp probeerden tijdens de match tot in het bezoekende vak van Frankfurt te geraken. © Photo News

Rellen Antwerp-Frankfurt: politie vermoedde ‘free fight’, geen raid op café Great Old

AntwerpenDuitse en Antwerpse hooligans zouden voor de Europese wedstrijd tegen Frankfurt met elkaar op de vuist gaan. Maar omdat de harde kern van Antwerp geen 100 vechtjassen bij elkaar kreeg, werd de ‘free fight’ afgeblazen. In de plaats trokken de Duitsers dan maar richting café Great Old, waar ze de boel kort en klein sloegen. “Op dat moment was er één peloton ter plaatse. Dat hadden er beter twee geweest.”

 1. Nieuw elektroatelier ontvangt 50 jaar oude platenspeler van Lien Van de Kelder: “Weg met de wegwerpcultuur”
  Antwerpen

  Nieuw elektroate­lier ontvangt 50 jaar oude platenspe­ler van Lien Van de Kelder: “Weg met de wegwerpcul­tuur”

  “Is er nog hoop voor mijn laptop of koop ik best een nieuwe?” Een vraag die Hafid Wadi (48), coördinator van het gloednieuw elektroatelier in Circuit op het Nieuw Zuid, ongetwijfeld nog vaak zal krijgen. Samen met zijn team herstelt hij kleine elektrotoestellen zonder dat de prijs onnodig hoog oploopt. Actrice Lien Van de Kelder (38) bracht bij de opening alvast haar kapotte platenspeler binnen: “Antwerpen kan nog grote sprongen maken op vlak van duurzaamheid.”
 2. Oud-stadsbeiaardier Jo Haazen geëerd door Jan Jambon: “Morgen ben ik weer die gewone jongen van de Seefhoek”
  PREMIUM
  Mechelen/Antwerpen

  Oud-stadsbei­aar­dier Jo Haazen geëerd door Jan Jambon: “Morgen ben ik weer die gewone jongen van de Seefhoek”

  “Ik duizel van wat hij bereikt heeft in zijn leven.” Vlaams minister-president Jan Jambon toonde zich zaterdag tijdens een laudatio voor Jo Haazen (76) erg onder de indruk van de verdienste van de bekende klokkenspeler. Hij sprak de lofrede uit bij de toekenning van de Marnixring Erepenning voor de voormalige stadsbeiaardier van Antwerpen en Mechelen, die nog altijd hoogleraar is aan de Faculteit voor Kunsten van de Staatsuniversiteit in Sint-Petersburg.