Drummer Radix, toetsenist Frederik, bassist Steven, gitarist en zanger Wally en rapper Sput vormen Wahwahsda.
Volledig scherm
PREMIUM
Drummer Radix, toetsenist Frederik, bassist Steven, gitarist en zanger Wally en rapper Sput vormen Wahwahsda. © Klaas De Scheirder

Reggae-hiphop-formatie Wahwahsda maakt comeback: “Na een sabbatperiode van vijf jaar begon het gewoon te hard te kriebelen”

ANTWERPEN“Wah, waaaah, wah was da?” Het klinkt wellicht nog bekend in de oren van iedereen in en rond de Koekenstad die zich de afgelopen decennia met reggae en hiphop bezig hield. Tien jaar na hun laatste album komt de vijfkoppige reggae-hiphop-formatie ‘Wahwahsda’ rond ‘Sput’ en ‘Wally’ - gekend van Tourist LeMC - met nieuw werk én plannen voor nieuwe liveshows. “Onze nieuwe single gaat over de zoektocht naar een plek voor jezelf in de wereld, en dat dat perfect oké is.”

  1. Ondanks pandemie was 2021 drukste jaar ooit voor Tourist LeMC: “Toen ik ‘Twee meisjes’ coverde voor Raymond Van Het Groenenwoud voelde ik me zelf even kandidaat van The Voice”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Ondanks pandemie was 2021 drukste jaar ooit voor Tourist LeMC: “Toen ik ‘Twee meisjes’ coverde voor Raymond Van Het Groenen­woud voelde ik me zelf even kandidaat van The Voice”

    Een nieuw album dat een gouden plaat opleverde en de top drie van meest gestreamde artiesten van Vlaanderen, drie erg populaire televisieshows waaronder The Voice, een pop-up fanwinkel, een nominatie voor de MIA’s, zelfs nog enkele optredens voor tienduizenden mensen en ondertussen nog aan het werk in de sociale sector en mee een gezin managen met drie jonge kinderen. Tourist LeMC was ondanks het virus misschien wel de drukst bezette muzikant van het land. Vanuit thuishaven Antwerpen blikt hij terug op een hectisch 2021.