Andrés Lübbert
Volledig scherm
Andrés Lübbert © Klaas De Scheirder

Red Star Line verzamelt jaar lang indringende gesprekken met vluchtelingen voor nieuwe expo

Het Red Star Line Museum stuurde het afgelopen jaar tien veldwerkers op pad die samen veertig interviews met recente vluchtelingen op camera vastlegden. Het werden indringende gesprekken over hun herkomst, vertrek, de weg naar België en hun nieuwe leven bij ons. Het resultaat is nu te zien in het museum.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Protest tegen avondklok aan MAS met lasers en licht: “Strijd tegen discriminerende en ongegronde maatregelen gaat voort”

    Protest tegen avondklok aan MAS met lasers en licht: “Strijd tegen discrimine­ren­de en ongegronde maatrege­len gaat voort”

    Na de zestigjarige onafhankelijkheid van Congo in perspectief te plaatsen via projecties op Antwerpse monumenten viseert de groep geëngageerde kunstenaars die zich ‘AWARE & AWAKE’ noemen zich nu op de avondklok. Gewapend met beamers en licht transformeerde het collectief vrijdagavond het MAS en later deze maand komen ook het Stad- en Provinciehuis nog aan de beurt en de Boerentoren. “Onze vrijheden worden ingeperkt en bedreigd met onrechtmatige en dubieuze wetten.”