Curator Lien
Volledig scherm
Curator Lien © Klaas De Scheirder

Red Star Line vertelt pakkende liefdesverhalen in nieuwe expo ‘Destination Sweetheart’: “Heel wat mensen lieten hun thuis achter om hun geliefde na te reizen”

Vanaf 25 september pakt het Red Star Line Museum uit met een ontroerende en spraakmakende expo over liefdesmigratie: ‘Destination Sweetheart’. Liefdesmigranten laten hun thuis, familie en vrienden achter om een nieuwe toekomst uit te bouwen met die ene persoon. Brieven, interviews en persoonlijke objecten nemen de bezoeker mee in hartverwarmende en soms confronterende verhalen van de Red Star Line-periode tot vandaag.

 1. Nationaal watertekort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’
  PREMIUM

  Nationaal waterte­kort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’

  Door de aanhoudende droogte heeft Nederland officieel een watertekort. We moeten dus zuiniger omgaan met ons drinkwater. Maar we willen niet dat onze tuinplanten bij bosjes neervallen omdat het zo droog is. Toch hoef je niet elke avond met de tuinslang, gieter of sproeier in de weer, zeggen deskundigen. ,,Dan ben je vooral bezig je tuin in leven te houden. Maar dat hoort Moeder Natuur zelf te doen.’’
 2. Kinesiste Lotte wandelt 60 kilometer van Turnhout naar Antwerpen: “In 2023 ga ik een heel jaar in Peru werken in revalidatiecentrum voor jongeren”
  Antwerpen/Turnhout

  Kinesiste Lotte wandelt 60 kilometer van Turnhout naar Antwerpen: “In 2023 ga ik een heel jaar in Peru werken in revalida­tie­cen­trum voor jongeren”

  Kinesiste Lotte Eilers (24) arriveerde donderdagnamiddag aan het MAS in Antwerpen. Ze had er een wandeltocht van 60 kilometer opzitten die om middernacht in haar stad Turnhout startte. “Een tegenprestatie voor de 1.500 euro die ik heb ingezameld voor een revalidatiecentrum in Peru. Ik ga er in 2023 als vrijwilliger werken.”
 3. Komt nieuwe maritieme campus op Blue Gate-site? Dan geen nieuw Beerschotstadion op die locatie
  ANTWERPEN

  Komt nieuwe maritieme campus op Blue Ga­te-si­te? Dan geen nieuw Beer­schotsta­di­on op die locatie

  Het hing al een tijd in de lucht maar de buurtbewoners van de Hobokense Polder lijken in hun verzet tegen de komst van de nieuwe maritieme campus nu definitief hun slag thuis te hebben gehaald. Het bouwproject verhuist van de polder wellicht richting de nabijgelegen bedrijvensite Blue Gate. Pittig detail: de plannen voor het nieuwe Beerschotstadion op dezelfde locatie, lijken daarmee volledig opgeborgen.