De SIVA-Opleiding geeft minder gekwalificeerde jongeren de kans om via een systeem van deeltijds leren en werken werk te krijgen in de chemische sector in Antwerpen.
Volledig scherm
De SIVA-Opleiding geeft minder gekwalificeerde jongeren de kans om via een systeem van deeltijds leren en werken werk te krijgen in de chemische sector in Antwerpen. © SIVA

Recordaantal procesoperators gezocht: SIRA-opleiding voor minder gekwalificeerde jongeren

AntwerpenChemiebedrijven in Antwerpen zijn op zoek naar nieuw bloed. Daarom organiseert de vzw SIRA extra opleidingsmogelijkheden voor 59 werkzoekende jongeren van 18 tot 26 jaar. De cursisten kunnen nu een compacter traject van 8,5 maanden volgen om daarna meteen aan de slag te gaan als procesoperator bij hun stagebedrijf: “Tijd om aan de grote vraag van bedrijven te voldoen.”

 1. Eerste expo populaire ‘On adventure with dad' in Kavka: “Mensen beseffen niet hoe tijdrovend deze hobby is”
  Antwerpen

  Eerste expo populaire ‘On adventure with dad' in Kavka: “Mensen beseffen niet hoe tijdrovend deze hobby is”

  Een giftig goedje uit een flacon in een laboratorium drinken, van een klif springen, optreden voor een grote zaal,... Alix (2) en Aster (4 maanden) durven het allemaal aan. Althans, op foto. Papa Kenny (32) toont via zijn populaire Instagrampagina ‘on adventure with dad’ zijn 156.000 volgers wat zijn dochters zoal uitspoken als mama Tineke van huis is. Voor het eerst stelt hij gratis 15 nieuwe foto’s tentoon in de Kavka aan de Oudaan: “Ideaal om je eigen papa mee te nemen op vaderdag.”
 2. Pakistaanse moskee van Antwerpen verliest erkenning, ook moskee De Koepel moet eraan geloven
  Antwerpen

  Pakistaan­se moskee van Antwerpen verliest erkenning, ook moskee De Koepel moet eraan geloven

  Moskee Noor-ul-Haram, de Pakistaanse moskee van Antwerpen, verliest na een procedure van een jaar haar erkenning. Vlaams minister van Samenleven Bart Somers (Open VLD) besliste dat omwille van interne conflicten die de goede werking van de moskee onmogelijk maakten. Somers is wat betreft de Antwerpse moskeeën echter niet aan zijn proefstuk toe: hij startte diezelfde procedure voor moskee De Koepel.