Kruispunt van de Quellinstraat met de Maria-Theresialei. Een fietspad maakt het mogelijk om rechtsaf te slaan vóór het rode licht.
Volledig scherm
Kruispunt van de Quellinstraat met de Maria-Theresialei. Een fietspad maakt het mogelijk om rechtsaf te slaan vóór het rode licht. © Truyts

Rechtsaf door het rood met de fiets: is dat nu een goed of een slecht idee? Socialisten zetten druk op stadsbestuur

De Antwerpse districtsafdeling van sp.a wil dat fietsers rechtsaf door het rood mogen rijden. Tenminste toch waar verkeersexperten dat veilig vinden. De socialisten zetten die eis kracht bij met een actie woensdagochtend om 8 uur op het kruispunt Mechelsesteenweg-Hertoginstraat. Maar als het van Antwerps schepen voor Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) afhangt, kan het enkel als er een inbuigend fietspad is dat het licht vermijdt.

0 reacties

  1. Workshops van Zaïna (34) laten kleine kunstenaar floreren: "Juridisch advies is er niet enkel voor grote artiesten”
    Antwerpen

    Workshops van Zaïna (34) laten kleine kunstenaar floreren: "Juridisch advies is er niet enkel voor grote artiesten”

    Kunstenaar en jurist: Zaïna De Beer (34) is het allebei, en ze combineert deze twee functies ook in haar eigen bedrijf Alpha Legal Creatives. Haar doel? De creatieve geest ondersteunen, zowel qua juridisch advies als qua branding. Op vrijdag 27 mei organiseert ze een gratis workshop voor creatieve ondernemers en artiesten die meer willen weten over hoe ze hun werk online kunnen beschermen. “Het doel is om de startende creatieveling de kans te geven om te floreren.”