De Liefkenshoektunnel (illustratiebeeld).
Volledig scherm
De Liefkenshoektunnel (illustratiebeeld). © HLN

Rechterrijstrook Liefkenshoektunnel versperd door ongeval

 1. Gevangenisbewaker die gedetineerden hasj bezorgde krijgt twee jaar cel: “Hij gaf hen een rol toiletpapier, terwijl ze er nog 8 hadden liggen.”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Gevangenis­be­wa­ker die gedetineer­den hasj bezorgde krijgt twee jaar cel: “Hij gaf hen een rol toiletpa­pier, terwijl ze er nog 8 hadden liggen.”

  De Antwerpse rechtbank heeft donderdagochtend een voormalige bewaker van de gevangenis in de Begijnenstraat veroordeeld tot twee jaar cel. De bewuste man had twee jaar geleden een pakje hasj bezorgd aan twee gedetineerden, dat hij verstopt had in een rol toiletpapier. Eén van de twee gedetineerden bleek een bekend gezicht te zijn: Dimitri Gorris, die vorig jaar een assisenveroordeling van 20 jaar opliep voor de moord op Bart Teichmann.
 2. Liet Antwerpse douanier zich door Most Wanted-drugssmokkelaar omkopen? “Op twee jaar van zijn pensioen zou hij zich toch niet met criminelen inlaten”
  PREMIUM
  Antwerpen/Temse

  Liet Antwerpse douanier zich door Most Wan­ted-drugssmok­ke­laar omkopen? “Op twee jaar van zijn pensioen zou hij zich toch niet met criminelen inlaten”

  De 58-jarige douanier die vorige week in een nieuw Sky ECC-onderzoek werd gearresteerd, blijft voorlopig in de cel. Hij zou volgens de procureur de Most Wanted-crimineel Tom Michielsen hebben geholpen bij drugssmokkel. “Mijn cliënt is enkele jaren geleden zelf door drugscriminelen bedreigd via WhatsApp en ook fysiek aangepakt", zegt advocaat Mathias De Daele.