Mechelse recherche nam in 2015 een partij namaak vuilzakken van Stad Mechelen, Stad Antwerpen en Stad Gent in beslag.
Volledig scherm
PREMIUM
Mechelse recherche nam in 2015 een partij namaak vuilzakken van Stad Mechelen, Stad Antwerpen en Stad Gent in beslag. © David Legreve

Rechtbank buigt zich opnieuw over bende die valse vuilniszakken verkocht: “Politionele tussenkomsten in eerder dossier konden sommigen blijkbaar niet op andere gedachten brengen”

MechelenTwee leden van een 9-koppige criminele bende, die twee jaar geleden nog werden veroordeeld voor het aanmaken en verkopen van vervalste vuilniszakken, riskeren een bijkomende celstraf van 2 jaar effectief. Het duo stond donderdag, samen met 7 anderen opnieuw terecht voor exact dezelfde feiten. Deze keer kochten ze zakken aan van de steden Mechelen en Antwerpen en distribueerden ze deze vervolgens via lokale kruidenierswinkels. 

 1. Proefproject in Begijnenstraat voor gevangenissen in provincie Antwerpen: “Eén interview en je mag beginnen als cipier”
  Antwerpen

  Proefpro­ject in Begijnen­straat voor gevangenis­sen in provincie Antwerpen: “Eén interview en je mag beginnen als cipier”

  Eén interview en je kan beginnen als penitentiair beambte in de gevangenissen van de provincie Antwerpen. De verplichte computertesten bij het selectiebureau Selor worden afgeschaft. Met dat proefproject pakt minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) het personeelstekort aan in de gevangenissen van Antwerpen, Beveren en de Kempen. De nieuwe cipiers krijgen een tijdelijk contract.
 2. Ex-bankdirectrice krijgt lichtere straf in beroep: 2 jaar voorwaardelijke celstraf voor stelen van 120.000 euro van hoogbejaarde man
  PREMIUM
  Antwerpen/Puurs-Sint-Amands

  Ex-bankdirec­tri­ce krijgt lichtere straf in beroep: 2 jaar voorwaarde­lij­ke celstraf voor stelen van 120.000 euro van hoogbejaar­de man

  Van 4 jaar cel, waarvan 2 met uitstel, naar een voorwaardelijke celstraf van 2 jaar. Voormalig bankbediende Ann V. (46) heeft in beroep een aanzienlijk lichtere straf gekregen voor het ontvreemden van bijna 120.000 euro van Frans Wauters (96), een hoogbejaarde man wiens bankzaken zij behartigde. De kinderen van Frans zijn allerminst opgezet met het nieuwe oordeel. “Als men zo’n walgelijke praktijken ongestraft laat, begrijp ik dat niet.”
 3. Antwerpse kunstenares Carolyn (34) is hoofdpersonage van eigen expo: “Tips & tricks van Axel Enthoven gekregen”
  Antwerpen

  Antwerpse kunstena­res Carolyn (34) is hoofdperso­na­ge van eigen expo: “Tips & tricks van Axel Enthoven gekregen”

  “Ik had dit jaar een grootse expo met een dj en catering willen organiseren, maar...” Ondertussen weten we wat roet in het eten gooide, maar de coronacrisis betekende voor kunstenares Carolyn Spaenjaers (34) niet alleen slecht nieuws. Haar expo ‘XPAND’ komende vrijdag zal misschien wel in intiemere kring doorgaan, haar schilderijen waren nog nooit zo expressief: “Gedaan met de schaamte. Alle vrouwen zouden zichzelf 100% moeten kunnen laten zien.”