Mechelse recherche nam in 2015 een partij namaak vuilzakken van Stad Mechelen, Stad Antwerpen en Stad Gent in beslag.
Volledig scherm
PREMIUM
Mechelse recherche nam in 2015 een partij namaak vuilzakken van Stad Mechelen, Stad Antwerpen en Stad Gent in beslag. © David Legreve

Rechtbank buigt zich opnieuw over bende die valse vuilniszakken verkocht: “Politionele tussenkomsten in eerder dossier konden sommigen blijkbaar niet op andere gedachten brengen”

MechelenTwee leden van een 9-koppige criminele bende, die twee jaar geleden nog werden veroordeeld voor het aanmaken en verkopen van vervalste vuilniszakken, riskeren een bijkomende celstraf van 2 jaar effectief. Het duo stond donderdag, samen met 7 anderen opnieuw terecht voor exact dezelfde feiten. Deze keer kochten ze zakken aan van de steden Mechelen en Antwerpen en distribueerden ze deze vervolgens via lokale kruidenierswinkels. 

  1. Drugscrimineel die ondergedoken leeft na aanslagen,  veroordeeld tot zeven jaar cel voor invoer 2,7 ton cocaïne
    Antwerpen

    Drugscrimi­neel die ondergedo­ken leeft na aanslagen, veroor­deeld tot zeven jaar cel voor invoer 2,7 ton cocaïne

    De drugsbende rond ex-havenarbeider Kenny V.A., zijn stiefvader Fred C. en transporteur Redouan C.E. is schuldig bevonden aan de invoer van 2,7 ton cocaïne. De kopstukken worden veroordeeld tot straffen van zeven, vijf en acht jaar. Ook de twee broers Gianni en Giorgi F. uit de Rietschoorvelden in Merksem waar al herhaaldelijk aanslagen zijn gepleegd, zijn veroordeeld tot zeven en drie jaar.