Volledig scherm
PREMIUM
Het terras van brasserie Colonie 7 in Merksplas. © Ton Wiggenraad

RECENSIE. Vlaamse klassiekers gemaakt met Kempische streekproducten in Colonie 7

Middenin het domein Merksplas-Kolonie ligt Brasserie Colonie 7. Wandelaars en fietsers komen er op elk uur van de dag langs voor een hapje of drankje, in de rust van de natuur. Het gerestaureerde negentiende-eeuwse woonstalhuis is stijlvol ingericht en heeft ook een groot terras. Een toiletbezoek is er extra leuk, want om bij het sanitair te geraken, wandel je eerst door het museum ‘Koloniën van Weldadigheid’. De brasserie kreeg deze zomer nieuwe uitbaters, wat een goede reden is om er een keer langs te gaan.

De uitgebreide menukaart van Colonie 7 oogt modern en bevat verschillende Vlaamse klassiekers, waarbij gebruik wordt gemaakt van streekproducten. Op het menu vind je bijvoorbeeld stoofvlees met Vagebond-bier, een huisgemaakt Kempisch vleesbrood of een zandtaartje met Hoogstraatse aardbeien. We hebben tijd genoeg om na te denken over onze bestelling, want het duurt drie kwartier voordat er een ober aan onze tafel staat. Als voorgerecht kiezen we voor tartaar van zalm en huisgemaakte garnaalkroketten. De zalmtartaar wordt mooi gepresenteerd met sla, radijsjes en granaatappel, die een frisse toets geven aan het gerecht. De twee rijkelijk gevulde garnaalkroketten liggen op een bedje van losse garnalen en zijn aangevuld met een salade. We krijgen er ook nog onverwacht een portie brood met een lekkere zelfgemaakte tapenade van tomatenpesto.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Achter de schermen van Cultuurmarkt heerst financiële ongerustheid: Fakkeltheater vreest wegvallen subsidies

  Achter de schermen van Cultuur­markt heerst financiële ongerust­heid: Fakkelthea­ter vreest wegvallen subsidies

  Duizenden bezoekers hebben hun ogen de kost gegeven op de jaarlijkse Cultuurmarkt. De hele Antwerpse binnenstad vormde het decor voor honderden cultuurhuizen die hun programma voor het komende seizoen voorstellen. Dankzij een (opnieuw) erg warme zomerdag was de sfeer erg goed. Toch is het niet alleen peis en vree. Het Fakkeltheater hoopt nog steeds opnieuw op Vlaams geld om de toekomst van het populaire theaterhuis veilig te stellen.
 2. Fietsdief (41) verstopt zich onder auto

  Fietsdief (41) verstopt zich onder auto

  Een bewoner van de Haantjeslei belde zaterdagnacht de politie omdat ze zag hoe twee mannen verschillende fietsen weghaalden uit de straat. Bij aankomst van de politie zetten beide verdachten het op een lopen. Eén van de verdachten kon in de Lemméstraat gevat worden. Hij had zich onder een auto verstopt, maar kon na een schermutseling door de inspecteurs geboeid worden. Hij verklaarde zelf dat hij te veel drugs had gebruikt en daarom geen controle had over zijn acties. Na een controle bleek de 41-jarige man nog geseind te staan ook omdat hij nog een gevangenisstraf moet uitzitten.
 3. Motorrijder zonder helm en met overdreven snelheid knalt op wagen

  Motorrij­der zonder helm en met overdreven snelheid knalt op wagen

  Op de Rijnkaai ter hoogte van de Amsterdamstraat is zaterdagnacht een man van 38 jaar zwaargewond geraakt toen hij, rijdend op een brommer, op een wagen knalde die bezig was met een parkeermanoeuvre. De man kwam zwaar ten val en bloedde hevig. Een ploeg van het politiewijkteam kon de man de eerste zorgen aanbieden door een tourniquet aan te leggen in afwachting van de medische hulpdiensten. De man bleek rond te rijden zonder helm. Volgens een getuige had hij eerder al een rood licht genegeerd en reed hij aan hoge snelheid toen hij inreed op de parkerende wagen. De man verkeerde aanvankelijk in levensgevaar, maar zijn toestand stabiliseerde in het ziekenhuis. Een bloedproef zal moeten uitwijzen of de man onder invloed was op het moment van het ongeval.