Het terras van brasserie Colonie 7 in Merksplas.
Volledig scherm
PREMIUM
Het terras van brasserie Colonie 7 in Merksplas. © Ton Wiggenraad

RECENSIE. Vlaamse klassiekers gemaakt met Kempische streekproducten in Colonie 7

Elke week sturen we een journalist op pad om verschillende type restaurants te beoordelen op prijs en kwaliteit. Middenin het domein Merksplas-Kolonie ligt Brasserie Colonie 7. Wandelaars en fietsers komen er op elk uur van de dag langs voor een hapje of drankje, in de rust van de natuur. Het gerestaureerde negentiende-eeuwse woonstalhuis is stijlvol ingericht en heeft ook een groot terras. Een toiletbezoek is er extra leuk, want om bij het sanitair te geraken, wandel je eerst door het museum ‘Koloniën van Weldadigheid’. De brasserie kreeg deze zomer nieuwe uitbaters, wat een goede reden is om er een keer langs te gaan.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. De piek die niemand graag ziet: ook in zomer hoge loodwaarden in stof van Moretusburg. “Bang afwachten wat bloedprik in oktober brengt”
  PREMIUM

  De piek die niemand graag ziet: ook in zomer hoge loodwaar­den in stof van Moretus­burg. “Bang afwachten wat bloedprik in oktober brengt”

  De loodwaarden rond de fabriek van Umicore hebben tussen midden juni en midden juli opnieuw gepiekt. Dat blijkt uit cijfers over het neervallend stof van de Vlaamse Milieumaatschappij. PVDA is niet gerust in het bloedonderzoek dat kinderen uit de buurt in oktober zullen ondergaan. Heel wat buurtbewoners zijn vooral de onzekerheid beu over wat er met hun wijk zal gebeuren.
 2. Antwerpse jeugdfilmorganisatie JEF start met Toekomstmakers, een reizende filmstudio met onder anderen Anuna De Wever en Chrostin

  Antwerpse jeugdfilm­or­ga­ni­sa­tie JEF start met Toekomstma­kers, een reizende filmstudio met onder anderen Anuna De Wever en Chrostin

  De Antwerpse jeugdfilmorganisatie JEF strijkt binnenkort neer in scholen met hun project Toekomstmakers. Met dit educatief traject willen ze kinderen hun eigen toekomst laten vormgeven door middel van workshops en een mobiele filmstudio. Via een onlineplatform krijgen ze bovendien advies van Anuna De Wever, Chrostin, Jelle Mels, Caroline Vrijens, Mo Bakker en Bebel Tshiani Baloji.
 1. Bart De Wever kijkt met strakke blik naar het noorden: “Nederland rijdt een sprint tegen de drugsmaffia. Als we nu niet hoger schakelen, verschuiven alle problemen naar ons”
  PREMIUM

  Bart De Wever kijkt met strakke blik naar het noorden: “Nederland rijdt een sprint tegen de drugsmaf­fia. Als we nu niet hoger schakelen, verschui­ven alle problemen naar ons”

  De Antwerpse gemeenteraad debatteert maandag over het drugsgeweld in de stad. Ondertussen lijkt het door de veelbesproken Operatie Nachtwacht met BearCats en gerichte controles weer rustiger in Deurne. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) tempert wel de verwachtingen. “Niemand kan uitsluiten dat binnen een maand of vier niet nog zwaarder geweld onze kant uitkomt, aangestuurd vanuit Dubai of Amsterdam.” Lees alles over de drugsoorlog in Antwerpen in ons dossier.