Volledig scherm
PREMIUM
Het terras van brasserie Colonie 7 in Merksplas. © Ton Wiggenraad

RECENSIE. Vlaamse klassiekers gemaakt met Kempische streekproducten in Colonie 7

Middenin het domein Merksplas-Kolonie ligt Brasserie Colonie 7. Wandelaars en fietsers komen er op elk uur van de dag langs voor een hapje of drankje, in de rust van de natuur. Het gerestaureerde negentiende-eeuwse woonstalhuis is stijlvol ingericht en heeft ook een groot terras. Een toiletbezoek is er extra leuk, want om bij het sanitair te geraken, wandel je eerst door het museum ‘Koloniën van Weldadigheid’. De brasserie kreeg deze zomer nieuwe uitbaters, wat een goede reden is om er een keer langs te gaan.

De uitgebreide menukaart van Colonie 7 oogt modern en bevat verschillende Vlaamse klassiekers, waarbij gebruik wordt gemaakt van streekproducten. Op het menu vind je bijvoorbeeld stoofvlees met Vagebond-bier, een huisgemaakt Kempisch vleesbrood of een zandtaartje met Hoogstraatse aardbeien. We hebben tijd genoeg om na te denken over onze bestelling, want het duurt drie kwartier voordat er een ober aan onze tafel staat. Als voorgerecht kiezen we voor tartaar van zalm en huisgemaakte garnaalkroketten. De zalmtartaar wordt mooi gepresenteerd met sla, radijsjes en granaatappel, die een frisse toets geven aan het gerecht. De twee rijkelijk gevulde garnaalkroketten liggen op een bedje van losse garnalen en zijn aangevuld met een salade. We krijgen er ook nog onverwacht een portie brood met een lekkere zelfgemaakte tapenade van tomatenpesto.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Gepensioneerde politieman veroordeeld voor belagen van ex: “Als voormalig hoofdinspecteur had hij beter moeten weten”

  Gepensio­neer­de politieman veroor­deeld voor belagen van ex: “Als voormalig hoofdin­spec­teur had hij beter moeten weten”

  Een gepensioneerde politieman is veroordeeld tot achttien maanden cel met uitstel voor het belagen van zijn ex-vriendin, de dochter van een bekende rijkswachtkolonel en zelf ook politieagente. De 60-jarige E.B. moet een aantal voorwaarden naleven waaronder een contactverbod en een straatverbod in Halen, Rumst en Boom. Hij moet zich ook verder psychiatrisch laten behandelen.
 2. Antwerps Woordkunstenaar Hind Eljadid (‘93) strijdt tegen onrecht: “Ik wil als kunstenaar niet entertainen, maar de samenleving vooruit helpen.”

  Antwerps Woordkun­ste­naar Hind Eljadid (‘93) strijdt tegen onrecht: “Ik wil als kunstenaar niet entertai­nen, maar de samenle­ving vooruit helpen.”

  In 2019 belandde de carrière van Antwerps woordkunstenaar Hind Eljadid (1993) in een stroomversnelling en dat zet ze dit jaar met passie verder. Als schrijver voor kunstencentrum de Vooruit brengt ze experimentele woordkunst in verschillende vormen en disciplines. Daarnaast geeft ze optredens en workshops in slam poetry en bouwt ze platforms uit die kunstenaars een plek op het podium bieden. Met haar maatschappijkritisch werk biedt ze haar publiek een ander perspectief en inzichten in de strijd tegen onrecht. Het voorbije weekend stond Hind op het podium voor het Feest van de Moedertaal in Borgerhout. Met haar Marokkaanse roots en lesbische geaardheid vindt ze het belangrijk om diversiteit te vieren.