Recensie Roest: trendy restaurant met kleine, verse kaart

Op een glazen vloer waardoor nog oude fundamenten zichtbaar zijn, loop je het hippe Roest binnen. Planten in de lucht, houten tafeltjes, en vooral: veel volk. Begrijpelijk: dit trendy restaurantje vlak naast het MAS is perfect gelegen, en heeft een kleine, maar verse en eigentijdse kaart.

Volledig scherm
ROEST © Annelin Marien

Het is zaterdagavond, en Roest zit helemaal vol. De ober die ons moet bedienen, lijkt daardoor een beetje nerveus, en neemt nogal gehaast onze bestellingen op. Die bestelling is burata met tomaten en garnaalkroketten als voorgerecht. Hier kunnen we niets op aanmerken: de beide bordjes zijn leuk gepresenteerd en lekker. De burata smelt in je mond, en er zit een smakelijke dressing bij. Ook de garnaalkroketten zijn vers en mals. Simpel en goed is altijd een geslaagde combinatie.

Volledig scherm
Garnaalkroketten © Annelin Marien
Volledig scherm
Burata met gekleurde tomaten © Annelin Marien

Als hoofdgerecht bestel ik zeebaars met rode curry, mijn vriend is vegetarisch en ziet niet meteen een optie op de kaart. Hij neemt dan maar de linguini met asperges, die normaal met scampi’s is, maar dan zonder scampi's. Dat doet jammer genoeg wel een beetje af aan het gerecht, maar de asperges erbij zijn in ieder geval lekker, en ook de romige saus is ook goed. Mijn gerecht is beter: de vis is heel mals, de currysaus net pikant genoeg en zeer smaakvol, en de garnituren (sesamzaadjes, ajuintjes en kruiden) maken het gerecht af.

Volledig scherm
Zeebaars met rode curry en rijst © Annelin Marien
Volledig scherm
Linguini met asperges © Annelin Marien

Als nagerecht nemen we cheesecake en tarte tatin. Het dessert is dik in orde: mooi gepresenteerd met fruit en coulis, en verder is zeker niets aan te merken op de taarten zelf. Wij hebben lekker gegeten, en ik apprecieer vooral de kleine kaart met verse gerechten. Een extra vegetarisch alternatief als hoofdgerecht zou leuk zijn, maar verder is alles in orde in Roest.

Volledig scherm
Tarte tatin © Annelin Marien
Volledig scherm
Cheesecake © Annelin Marien

Contactgegevens:

Sint-Aldegondiskaai 64, 2000 Antwerpen

contact@roest.be

+32 3 298 73 59

Openingsuren:

Di Wo Do Vr 12.00 – 14.15

Di Wo Do Vr 18.00 – 22.00

Za 12.00 – 22.00

Zo 09.30 – 21.00

Prijzen:

Voorgerechten: €7,5 - €16,5

Hoofdgerechten: €18,5 - €27

Nagerechten: €8,5 - €9,5

Scores:

Eten: 7,5/10

Bediening: 7/10

Comfort: 7,5/10

Sterren: 3,5/10

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Clash tussen Groen en N-VA over bouwplannen Pelikaanstraat: meerderheid in district gebroken in tumultueuze districtsraad

    Clash tussen Groen en N-VA over bouwplan­nen Pelikaan­straat: meerder­heid in district gebroken in tumultueu­ze districts­raad

    Groen heeft maandagavond in de Antwerpse districtsraad de meerderheid waarvan het zelf deel uitmaakt aan flarden geschoten. De partij kreeg de steun van sp.a, PVDA en D-SA. Twistpunt was het voorontwerp van het RUP Pelikaan. In mensentaal: de bouwplannen voor de braakliggende ‘stadskanker’ aan de Pelikaanstraat. Er vertrekt nu een negatief advies naar de stad. Sp.a zal ook in het stadscollege strijden voor een beter ontwerp.