Landschapsarchitect Maarten Bral van bureau Landschaap wil van de betonnen vlakte een groene oase maken.
Volledig scherm
PREMIUM
Landschapsarchitect Maarten Bral van bureau Landschaap wil van de betonnen vlakte een groene oase maken. © Klaas De Scheirder

Reacties op ‘droombeeld’ Turnhoutsebaan: “Laat ons vanaf heden over TurnhoutseLAAN spreken”

BORGERHOUTDe actiegroep ‘Pak ze aan, de Turnhoutsebaan’ stelde donderdagavond een utopisch droombeeld voor van hoe de fel geplaagde Turnhoutsebaan er zou kunnen uitzien na volledige heraanleg. Er kwamen al heel wat vragen over parkeergelegenheid, verkeersdoorstroming én… gentrificatie: “Zullen wij buurtbewoners zelf niet weggejaagd worden door zo’n opwaardering van onze baan?”

  1. Wij mochten twee nachten op patrouille met de Scheepvaartpolitie: “Uithalers verbergen zich sinds kort in ‘Trojaanse containers’”
    PREMIUM

    Wij mochten twee nachten op patrouille met de Scheep­vaart­po­li­tie: “Uithalers verbergen zich sinds kort in ‘Trojaanse containers’”

    Net een maand is het Havenbeveiligingskorps aan de slag en de aanwervingen zijn volop bezig. Momenteel wordt het patrouillewerk in de haven nog gedaan door 50 bewakingsagenten die normaal gestationeerd zijn in Doel, maar op termijn zullen 70 kersverse agenten van het al even kersverse korps dat werk overnemen. Wij mochten twee nachten mee op patrouille. “Als er een mislukte poging is geweest van uithalers, slaan ze waarschijnlijk snel opnieuw toe.”
    Antwerpen