Volledig scherm
© Laenen

Re-enactment herdenkt ontstaan pride na gewelddadige razzia in 1969 in New York

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Handelsbeurs Unplugged strikt namen als Helmut Lotti en Günther Neefs

  Handels­beurs Unplugged strikt namen als Helmut Lotti en Günther Neefs

  Een Belgische topartiest, een heerlijk diner en een uniek decor: meer heb je niet nodig voor een avondje ‘Handelsbeurs Unplugged’. Het muzikale diner vloeide voort uit ‘Handelsbeurs By Night’, een gastronomisch viergangenmenu van restaurant Fiera tussen de zuilen van de Antwerpse Handelsbeurs. Vanavond, 17 september, bijt Ozark Henry de spits af. Er volgen in de loop van de maand nog vier andere Belgische artiesten.
 1. UAntwerpen ontvangt voor het eerst meer dan 2 miljoen euro aan giften

  UAntwerpen ontvangt voor het eerst meer dan 2 miljoen euro aan giften

  Sinds enkele jaren zit het aantal vrije giften aan UAntwerpen in de lift: het Universiteitsfonds Antwerpen, dat vrijblijvende giften, testamenten, opstarten van een academische leerstoel of een fonds op naam behartigt, heeft in 2019 voor het eerst meer dan 2 miljoen euro aan giften ontvangen. Daarbij lanceert het een brandingscampagne onder de noemer ‘Geef vandaag om morgen’. Doel? Potentiële donateurs overtuigen om te doneren, te schenken en samen te werken met de Universiteit Antwerpen.
 2. UAntwerpen start schooljaar in code oranje, andere Antwerpse campussen blijven code geel

  UAntwerpen start schooljaar in code oranje, andere Antwerpse campussen blijven code geel

  In principe start het academiejaar volgende week in code geel, maar de Universiteit van Antwerpen liet weten dat zij hun onderwijsactiviteiten zullen starten met de veiligheidsmaatregelen die gelden in code oranje. Dat wil zeggen dat de aula’s bij de start van het nieuwe academiejaar maar voor 20% gevuld zullen zijn. De campussen van de KUL in Antwerpen en hogescholen KdG en AP starten het academiejaar wél in code geel. “Voor praktijkgerichte opleidingen in kleinere groepen ligt de situatie anders dan bij hoorcolleges voor 500 studenten”, klinkt het.