Swa Theuns, achter de microfoon in de studio van Radio Minerva.
Volledig scherm
PREMIUM
Swa Theuns, achter de microfoon in de studio van Radio Minerva. © Radio Minerva

Radio Minerva-coryfee Swa Theuns (91) overleden: “Zijn vriendelijkheid bracht hem soms in de problemen. Je kan niet altijd voor iedereen goed doen, toch?” 

Radio Minerva rouwt om het verlies van Swa Theuns. Ruim 24 jaar lang presenteerde hij het legendarische programma Minerva Service. Theuns, die woensdag overleed, werd 91. 

Radio Minerva, het lokale radiostation op Sint-Anneke op Linkeroever, zit sinds 1982 in de ether. Drie jaar na de oprichting kwam Swa Theuns aan boord. “Hij werkte vroeger op de abonnementendienst van de Volksgazet was dus de geknipte man om zich over onze administratie te buigen. Swa was enorm punctueel”, weet Frank Boekhoff, de voorzitter van Radio Minerva.

 1. Herken jij deze plek? Stadsgids Tanguy Ottomer loodst ons langs historische pareltjes in Antwerpen
  PREMIUM

  Herken jij deze plek? Stadsgids Tanguy Ottomer loodst ons langs histori­sche pareltjes in Antwerpen

  Elke week geeft Antwerpse stadsgids en BeroepsBelg Tanguy Ottomer een prachtige foto prijs van het Antwerpen uit ver vervlogen tijden. Herken jij de plek waar Tanguy ons deze week mee naartoe neemt? Vandaag onthult hij in onze rubriek ‘Wie weet waar?‘ welke plaats in Antwerpen er nu zoveel anders uitziet. Daarnaast geeft hij als expert ook historische feiten en weetjes over de plaats.
 2. Antwerpse drugshandel wordt beheerst door Marokkaanse clans: “Net de film 'Patser' in het echt”
  PREMIUM

  Antwerpse drugshan­del wordt beheerst door Marokkaan­se clans: “Net de film 'Patser' in het echt”

  “De Nederlanders zijn de “bad guys” in mijn boek. Door hun uit de hand gelopen gedoogbeleid zit Antwerpen nu met vooral Marokkaanse drugsbendes opgezadeld. Nederland was zo naïef te denken dat alleen de hippies op hun balkon wietplantjes zouden kweken. De drugssyndicaten zijn in het gat van het gedoogbeleid gesprongen en hebben Antwerpse clans meegetrokken.” Tot die conclusie komt de Nederlandse antropoloog Teun Voeten na twee jaar onderzoek. Zijn boek “Drugs. Antwerpen in de greep van de Nederlandse drugssyndicaten” is vandaag voorgesteld.