Links: het logo van Radio FG, rechts: Dave Verdonck, de baas van FG
Volledig scherm
PREMIUM
Links: het logo van Radio FG, rechts: Dave Verdonck, de baas van FG © RV

Radio FG, door wie Radio Minerva erkenning verloor, reageert op heisa: “Onze klacht was er geen tégen Minerva”

Antwerpen“We willen Radio Minerva helemaal niet uit de ether halen.” Dancezender Radio FG, die er dankzij een klacht bij de Raad van State voor heeft gezorgd dat de bekende Antwerpse seniorenzender – tot woede van duizenden luisteraars – deze week zijn erkenning is kwijtgespeeld, heeft voor het eerst gereageerd op de heisa. Volgens FG zat er vier jaar geleden niets anders op dan te procederen. “Door het kwijtspelen van onze plek op de FM-band leden we enorme economische schade.”

 1. Drugsbende van ‘Fat Tony’ opereerde vanuit B&B en riskeert nu tot zes jaar cel: ook Antwerpenaar ‘Flash’ staat mee terecht

  Drugsbende van ‘Fat Tony’ opereerde vanuit B&B en riskeert nu tot zes jaar cel: ook Antwerpe­naar ‘Flash’ staat mee terecht

  Het Openbaar Ministerie heeft donderdag celstraffen tot zes jaar en boetes tot 40.000 euro gevorderd tegen 21 beklaagden die vervolgd worden voor hun betrokkenheid bij internationale drugstrafiek. De verdachten kunnen gelinkt worden aan twee cocaïnetransporten van minstens 1.070 kilo in totaal. De bende stond onder leiding van Thomas S., bijgenaamd ‘Fat Tony’. Zijn bende gebruikte huurwoningen als tijdelijke uitvalsbasis en als opslagplaats voor de drugs.
  Antwerpen
 2. Bekende Antwerpse seniorenzender Radio Minerva speelt erkenning kwijt: “We vieren ons 40-jarige bestaan. Maar in een feestje heeft niemand nog zin”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Bekende Antwerpse senioren­zen­der Radio Minerva speelt erkenning kwijt: “We vieren ons 40-jarige bestaan. Maar in een feestje heeft niemand nog zin”

  De toekomst van Radio Minerva oogt plots hoogst onzeker. Want de Raad van State heeft de erkenning van de bekende Antwerpse seniorenzender, die elke dag zo’n 60.000 luisteraars bereikt, vernietigd. De uitspraak komt er na een klacht van dancezender Radio FG die op de frequentie van Radio Minerva aast. De verslagenheid bij Radio Minerva is enorm. “Dit is zó oneerlijk.”