Lise Vandecasteele, Dokter voor het Volk, Vlaams parlementslid en nieuw in de Antwerpse gemeenteraad.
Volledig scherm
Lise Vandecasteele, Dokter voor het Volk, Vlaams parlementslid en nieuw in de Antwerpse gemeenteraad. © RV

PVDA stuurt met Lise Vandecasteele tweede dokter naar gemeenteraad: “Focus op ouderenzorg”

AntwerpenPVDA-voorzitter Peter Mertens wordt voortaan geflankeerd door twee Dokters voor het Volk in de Antwerpse gemeenteraad. Mie Branders zetelt er al ruim acht jaar, Lise Vandecasteele (38) legt op 26 april de eed af. Ze neemt de plek in van Mohamed Chebaa die zijn ontslag in de raad heeft ingediend. “Ik wil me focussen op ouderenzorg en de commercialisering van het Zorgbedrijf tegenhouden.”

 1. Barista Sam (35) fietst met mobiele koffietafel naar uitvaart: “Om nog letterlijk een bakje troost te kunnen aanbieden”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Barista Sam (35) fietst met mobiele koffieta­fel naar uitvaart: “Om nog letterlijk een bakje troost te kunnen aanbieden”

  Begrafenissen en herdenkingsplechtigheden mogen momenteel vijftig nabestaanden verwelkomen maar een receptie of de traditionele koffietafel achteraf, is nog steeds verboden. Daarom brengt de Antwerpse barista Sam Verheyen (35) de koffietafel dan maar naar de ceremonie of het kerkhof zelf met zijn koffiebakfiets. “De sfeer na een ceremonie verandert zichtbaar met een lekkere kop koffie in de hand.”
 1. 's Zomers geen auto's op boulevards, is dat een goed idee?
  Play

  's Zomers geen auto's op boulevards, is dat een goed idee?

 2. Thuiskoks: Gevulde paprika's van Chenine
  Play

  Thuiskoks: Gevulde paprika's van Chenine