Zorgbedrijf Pelikaan in Antwerpen.
Volledig scherm
Zorgbedrijf Pelikaan in Antwerpen. © Tessa Kraan

PVDA: “Antwerps stadsbestuur hongert Zorgbedrijf uit om privatisering te forceren”

AntwerpenTerwijl de uitgaven van het Antwerpse Zorgbedrijf, dat publieke woonzorgcentra en serviceflats uitbaat, door de torenhoge inflatie sterk stijgen, beslist het Antwerpse stadsbestuur om nog eens 10 procent op haar subsidies te korten. Dat zegt PVDA-gemeenteraadslid Lise Vandecasteele, die spreekt van “een doelbewuste strategie”.

 1. Het begon als klein wondje maar eindigde met beenamputatie: “Toen ik 40°C koorts had, plakten ze er gewoon pleister over”
  PREMIUM

  Het begon als klein wondje maar eindigde met beenamputa­tie: “Toen ik 40°C koorts had, plakten ze er gewoon pleister over”

  Op 13 maart veranderde het leven van Sofie Van Hoof (41) uit Deurne voorgoed: de diabetespatiënte moest haar been laten amputeren door een voetwonde. Om een prothese en allerlei aanpassingen in huis te kunnen betalen, startte de tante van Sofie een crowdfunding. “Waarom ben ik niet sneller geholpen? Maar bon, het is nu zo: mijn been is eraf, ik moet verder”, aldus Sofie.
  Antwerpen
 1. Moslims genieten van vroege koffie bij Viggo's: "Mooi staaltje inclusief ondernemen"
  PREMIUM

  Moslims genieten van vroege koffie bij Viggo's: "Mooi staaltje inclusief ondernemen"

  Wat doe je als je moslimklanten overdag geen koffie meer kunnen komen drinken tijdens de ramadan? Je koffiebar om 4 uur ‘s ochtends openen. Dat is althans wat Tim Jensen (43) van Viggo’s op het De Coninckplein vanochtend deed. Enkele enthousiaste klanten kwamen - al dan niet met kleine oogjes - in alle vroegte een bakje troost halen. “Zulke acties brengen verschillende gemeenschappen samen: dat is broodnodig, zeker in een wijk als deze.”
  Antwerpen