Luk Lemmens (centraal op de foto) zet zwaar in op fietsostrades. Hier ziet u hem op het traject tussen Bornem en Puurs.
Volledig scherm
Luk Lemmens (centraal op de foto) zet zwaar in op fietsostrades. Hier ziet u hem op het traject tussen Bornem en Puurs. © David Legreve

Provincie trekt tot 2025 kaart van klimaat en mobiliteit: 1,2 miljoen bomen en extra fietsostrades

De Antwerpse provincieraad debatteert dezer dagen over het meerjarenplan 2020-2025. De coalitie van N-VA en CD&V investeert netto 161 miljoen euro en schuift tien speerpunten naar voren. Voor de succesrijke fietsostrades wordt dubbel zoveel geld uitgetrokken. De provincie wil ook 1,2 miljoen bomen planten en pompt 24 miljoen euro extra in zijn scholen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Pas begonnen en al mooi rapport: UAntwerpen verwelkomt meer generatiestudenten

  Pas begonnen en al mooi rapport: UAntwerpen verwelkomt meer generatie­stu­den­ten

  Maandag was het eindelijk zover: de start van een bijzonder academiejaar aan de UAntwerpen. De universiteit verwelkomde desondanks meer studenten dan vorig jaar: de inschrijvingscijfers zijn nog niet definitief, maar zowel het aantal generatiestudenten (+1,3%) als het totaal aantal studenten (+3,6%) gaat in stijgende lijn. Tot de opvallendste groeiers horen sociaaleconomische wetenschappen, architectuur, biomedische wetenschappen en geneeskunde.
 2. Eric (60) baat oudste pantoffelwinkel van Antwerpen uit: “Toeristen stappen hier vol verbazing binnen”
  PREMIUM

  Eric (60) baat oudste pantoffel­win­kel van Antwerpen uit: “Toeristen stappen hier vol verbazing binnen”

  Wie door de Antwerpse binnenstad kuiert, treft hier en daar nog enkele authentieke, karaktervolle winkelpanden. Jammer genoeg verdwijnen ze steeds meer uit het straatbeeld om plaats te maken voor grotere ketens. Gelukkig wisten een aantal vaste waarden de tand des tijds te doorstaan. In deze nieuwe reeks brengen we een nostalgische toer achter de schermen van deze overgebleven parels. We beginnen bij ‘t Pantoffeltje waar Eric De Meyer schoenen verkoopt met hart en ziel.
 3. RECENSIE. Patine
  PREMIUM

  RECENSIE. Patine

  Het is gezellig druk op een zaterdagavond bij bistro Patine op het Antwerpse Zuid. Iets gaan drinken op het terras doet wat denken aan een avondje Parijs: zowel door de gezellige lichtjes als door de bedrijvigheid en het verkeer dat nog steeds druk op de Leopold De Waelplaats rijdt. Patine is ondertussen een gevestigde waarde op het Zuid, en is voornamelijk een wijnbistro. Wie wil kan er ook een simpele maaltijd nuttigen, en dat is precies wat wij gaan doen.
 4. Internationaal gerenommeerde Zwanzedag komt voor het eerst naar Antwerpen met exclusief rodebietenbier

  Internatio­naal gerenom­meer­de Zwanzedag komt voor het eerst naar Antwerpen met exclusief rodebieten­bier

  De Zwanzedag, het is een fenomeen onder geuzeliefhebbers. Elk jaar brouwt de begeerde Brusselse brouwerij Cantillon een uniek experimenteel bier dat slechts één dag geschonken wordt in een select aantal cafés over heel de wereld. Voor de eerste keer ooit komt het Zwanzebier naar Antwerpen deze week. “Het wordt een complex smaakpalet van rode biet en het fruitige, zurige van lambiek.”
 1. ZNA en Vlaamse Werkgroep voor Hoofd- en Halstumoren ontwikkelen samen recepten voor patiënten: “Het doel: hen opnieuw laten genieten van hun maaltijd”

  ZNA en Vlaamse Werkgroep voor Hoofd- en Halstumo­ren ontwikke­len samen recepten voor patiënten: “Het doel: hen opnieuw laten genieten van hun maaltijd”

  Door kauw- en slikproblemen eten patiënten met hoofd-halskanker te weinig en krijgen ze onvoldoende voedingsstoffen binnen. Om dit op te vangen en niet volledig afhankelijk te zijn van sondevoeding en bijvoedingen, hebben logopedisten en diëtisten recepten van patiënten op maat gebracht qua consistentie en voedingswaarde. Deze recepten zijn te vinden op de website van de Vlaamse Werkgroep voor Hoofd- en Halstumoren (VWHHT), met steun van de Stichting tegen Kanker.
 2. Vincent Van Gogh-expo in Waagnatie is buitenbeentje: geen enkel echt schilderij te zien, maar je kan er wel ‘wandelen’ in Arles anno 1888

  Vincent Van Gogh-expo in Waagnatie is buitenbeen­tje: geen enkel echt schilderij te zien, maar je kan er wel ‘wandelen’ in Arles anno 1888

  Schilderijen in 3D, kunstwerken die rondom je tot leven komen en zelfs een virtuele wandeling door het Franse stadje Arles: sinds deze week kan je in de Waagnatie in Antwerpen de internationale Vincent Van Gogh-expo gaan bezoeken. “Je vindt hier geen echte schilderijen, maar wel een uitgebreide ode aan Van Gogh", aldus organisator Manu Braff.