Honderden buurtbewoners uit de joods-orthodoxe gemeenschap betoogden op 19 december tegen Value Trading.
Volledig scherm
Honderden buurtbewoners uit de joods-orthodoxe gemeenschap betoogden op 19 december tegen Value Trading. © Klaas De Scheirder

Provincie legt goudfabriek Value Trading voorwaarden op voor vergunning van drie jaar: “Binnen de maand verhuisplan opstellen”

AntwerpenMaximaal drie jaar: zo lang mag goudraffinaderij Value Trading nog op zijn huidige plek in de Antwerpse stationsbuurt blijven. De provincie koppelt aan de toegekende omgevingsvergunning nog een voorwaarde: binnen de maand moet het bedrijf de deputatie een plan bezorgen voor een verhuis of voor het stopzetten van alle activiteiten. Value Trading wenste vrijdag niet te reageren.

 1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?
 2. Werken aan Antwerpse Scheldetunnel mogen starten ... maar actiegroepen geven zich niet gewonnen
  PREMIUM
  Antwerpen

  Werken aan Antwerpse Scheldetun­nel mogen starten ... maar actiegroe­pen geven zich niet gewonnen

  De grondbemalingswerken voor de bouw van de Scheldetunnel in Antwerpen, een cruciaal onderdeel van de Oosterweelverbinding, kunnen dan tóch van start gaan. De Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft de claim van vier natuurverenigingen afgewezen. Maar daarmee is de kous allicht niet af: de kans op een (langere) procedure ten gronde is groot. “Tenzij de overheid de lozingen uit eigen beweging stopt”, aldus de actiegroepen.
 1. Negen betrokkenen bij Chinees prostitutienetwerk in de cel dankzij grote anti-mensensmokkeloperatie
  Brussel/Antwerpen/Beerse/Kasterlee/Leuven

  Negen betrokke­nen bij Chinees prostitu­tie­net­werk in de cel dankzij grote an­ti-mensensmok­kel­ope­ra­tie

  De federale politie is maandagnacht binnengevallen op verschillende locaties in de Brusselse Alhambrawijk. Daar zouden ze een mensensmokkelnetwerk met Chinese prostituees hebben opgerold. Dat gebeurde in kader van een de van grootste anti-mensensmokkeloperaties sinds jaren in de Chinese prostitutiebranche. Negen personen werden voor de onderzoeksrechter gebracht en in de cel geplaatst.
 2. ASSISEN LIVE. "Ik kreeg van haar ouders een doos opgestuurd met haar bebloede kleren. Als ‘herinnering’”: Voormalige partner Ariane Mazijn, die lang hoofdverdachte was, getuigt
  Antwerpen

  ASSISEN LIVE. "Ik kreeg van haar ouders een doos opgestuurd met haar bebloede kleren. Als ‘herinne­ring’”: Voormalige partner Ariane Mazijn, die lang hoofdver­dach­te was, getuigt

  Er staat genoeg gepland voor de derde zittingsdag in het assisenproces tegen seriemoordenaar Stephaan Du Lion (58). Om te beginnen zal wetsdokter Demeyere haar licht laten schijnen over de autopsieën van de vier slachtoffers en zullen enkele specialisten wat meer uitleg komen geven over het DNA-onderzoek dat voor Du Lion de nagel in de doodskist betekende. In de namiddag komen de eerste getuigen, waaronder de partner van Ariane Mazijn die lang als verdachte werd bezien. “Toen ik hoorde dat er iemand was aangehouden, begon alles terug opnieuw in m’n hoofd.”