Honderden buurtbewoners uit de joods-orthodoxe gemeenschap betoogden op 19 december tegen Value Trading.
Volledig scherm
Honderden buurtbewoners uit de joods-orthodoxe gemeenschap betoogden op 19 december tegen Value Trading. © Klaas De Scheirder

Provincie legt goudfabriek Value Trading voorwaarden op voor vergunning van drie jaar: “Binnen de maand verhuisplan opstellen”

AntwerpenMaximaal drie jaar: zo lang mag goudraffinaderij Value Trading nog op zijn huidige plek in de Antwerpse stationsbuurt blijven. De provincie koppelt aan de toegekende omgevingsvergunning nog een voorwaarde: binnen de maand moet het bedrijf de deputatie een plan bezorgen voor een verhuis of voor het stopzetten van alle activiteiten. Value Trading wenste vrijdag niet te reageren.

  1. Rechter toont geen genade voor mensensmokkelaars: “Vluchtelingen waren volledig overgeleverd aan hun wil”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Rechter toont geen genade voor mensensmok­ke­laars: “Vluchte­lin­gen waren volledig overgele­verd aan hun wil”

    De vijf Ethiopische en Eritrese mensensmokkelaars tegen wie 8 jaar cel was gevorderd, zullen in sommige gevallen tot 5 jaar achter de tralies verdwijnen. De rechtbank toonde zich daarmee erg streng tegenover hun misdaden. Dat de vijf zichzelf eveneens slachtoffers en transmigranten zouden kunnen noemen, zoals hun advocaten hadden gepleit, werd niet geaccepteerd. “Ze bleven niet op de parkings en hadden ook nooit bagage bij.”