Enkele bezorgde leden van de joods-orthodoxe gemeenschap hadden aan het provinciehuis een kort gesprek met gedeputeerde Luk Lemmens over de goudraffinaderij in hun buurt.
Volledig scherm
Enkele bezorgde leden van de joods-orthodoxe gemeenschap hadden aan het provinciehuis een kort gesprek met gedeputeerde Luk Lemmens over de goudraffinaderij in hun buurt. © RV

Provincie geeft omstreden goudraffinaderij Value Trading vergunning voor drie jaar

AntwerpenGoudraffinaderij Value Trading krijgt dan toch géén omgevingsvergunning voor tien jaar, zoals ze aan de provincie had gevraagd. De deputatie legt de lat op drie jaar, in lijn met het advies dat de stad Antwerpen in september afleverde. Bezorgde burgers uit de joods-orthodoxe gemeenschap en partijleden van Groen hielden donderdagochtend nog een ‘prikactie’ aan het provinciehuis.

 1. Jan Jambon “bezorgd” over vertrek artistiek directeur bij KMSKA
  Antwerpen

  Jan Jambon “bezorgd” over vertrek artistiek directeur bij KMSKA

  Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon heeft aan het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen (KMSKA) zijn “bezorgdheid meegegeven” over het vertrek van kersvers artistiek directeur Jacqueline Grandjean. De N-VA-minister wil met het museum in gesprek gaan over de artistieke visie en over de beslissing om in aanloop naar de grote heropening in september 2022 niet op zoek te gaan naar een nieuwe artistiek directeur.
 2. Bekende Antwerpse seniorenzender Radio Minerva speelt erkenning kwijt: “We vieren ons 40-jarige bestaan. Maar in een feestje heeft niemand nog zin”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Bekende Antwerpse senioren­zen­der Radio Minerva speelt erkenning kwijt: “We vieren ons 40-jarige bestaan. Maar in een feestje heeft niemand nog zin”

  De toekomst van Radio Minerva oogt plots hoogst onzeker. Want de Raad van State heeft de erkenning van de bekende Antwerpse seniorenzender, die elke dag zo’n 60.000 luisteraars bereikt, vernietigd. De uitspraak komt er na een klacht van dancezender Radio FG die op de frequentie van Radio Minerva aast. De verslagenheid bij Radio Minerva is enorm. “Dit is zó oneerlijk.”