Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © thinkstock

Provincie Antwerpen telt 489 buurtinformatienetwerken: “Goed voor het veiligheidsgevoel”

De provincie Antwerpen telt 489 buurtinformatienetwerken en is daarmee met afstand koploper in Vlaanderen. Runner-up Oost-Vlaanderen telt er ‘maar’ 276. Dat blijkt uit cijfers van de FOD Binnenlandse Zaken.

 1. Studenten Event- en Projectmanagement organiseren grootse infodag in februari: “Extra creativiteit nodig in door coronacrisis”

  Studenten Event- en Projectma­na­ge­ment organise­ren grootse infodag in februari: “Extra creativi­teit nodig in door coronacri­sis”

  De keuze voor de richting Event- en Projectmanagement lijkt minder evident nu er een schokgolf door de evenementensector gaat door het coronavirus. Toch kozen net als vorige jaren opnieuw meer dan 100 eerstejaarsstudenten voor deze richting. De docenten moeten door de crisis creatief zijn in hun aanpak van de praktijkopdrachten tijdens de coronacrisis.
 2. Sterk staaltje precisiewerk: DP World plaatst dubbeldeksbrug voor voetgangers tussen nieuw hoofdgebouw en parking op Antwerp Gateway

  Sterk staaltje precisie­werk: DP World plaatst dubbeldeks­brug voor voetgan­gers tussen nieuw hoofdge­bouw en parking op Antwerp Gateway

  Bij goederenbehandelaar DP World Antwerp aan het Deurganckdok werken de vijfhonderd havenarbeiders en een deel van de bedienden tegen midden 2021 in een nieuw gebouw. Dat moet de draaischijf worden van de Antwerp Gateway terminal. Afgelopen weekend is het stalen geraamte van de dubbeldekse voetgangersbrug geplaatst die de nieuwbouw met de parking verbindt.
 1. Daling van aantal besmettingen in Antwerpen op woensdag 30 september

  Daling van aantal besmettin­gen in Antwerpen op woensdag 30 september

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Antwerpen, op één dag 170 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 204. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 1915. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Antwerpen komt dat getal nu op 362 te liggen. Antwerpen heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de stad op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Congo-expo in MAS wekt controverse: Groen wil dat stad ‘roofkunst’ teruggeeft en gestorven Congolezen (tijdens Wereldtentoonstelling) herdenkt
  PREMIUM

  Con­go-ex­po in MAS wekt controver­se: Groen wil dat stad ‘roofkunst’ teruggeeft en gestorven Congolezen (tijdens Wereldten­toon­stel­ling) herdenkt

  Drie maanden na de opschudding over koloniale standbeelden is er nu ook commotie rond de tentoonstelling ‘100 x Congo’. Die begint op 3 oktober in het MAS. Gemeenteraadslid Ikrame Kastit (Groen) spreekt over ‘roofkunst die thuishoort in Congo’. Ze wil een gepaste herdenking van acht Congolezen die stierven tijdens de Antwerpse Wereldtentoonstelling in 1894. Dat eerbetoon komt er ook. Cultuurschepen Nabilla Ait Daoud (N-VA) wijst op de grote zorg die Belgische en Congolese wetenschappers aan de expo hebben besteed.