Zo moet de eerste fase van de Maritieme Campus er op de voormalige BP-site, grenzend aan de Hobokense Polder, gaan uitzien. Natuurpunt tekent nu beroep aan tegen de vergunning die het Antwerps stadsbestuur goedkeurde.
Volledig scherm
Zo moet de eerste fase van de Maritieme Campus er op de voormalige BP-site, grenzend aan de Hobokense Polder, gaan uitzien. Natuurpunt tekent nu beroep aan tegen de vergunning die het Antwerps stadsbestuur goedkeurde. © MCA

Protest tegen Maritieme Campus houdt aan: Natuurpunt stapt naar provincie tegen vergunning schepencollege

AntwerpenNatuurpunt Hobokense Polder gaat bij de provincie Antwerpen in beroep tegen de bouwvergunning voor de Maritieme Campus Antwerpen (MCA) die het college afleverde. Het beroep schort de vergunning op.

 1. Borstbeeld omstreden Peter Benoit dan toch teruggehaald naar Universiteit Antwerpen: “Was geen goede beslissing”
  Antwerpen

  Borstbeeld omstreden Peter Benoit dan toch terugge­haald naar Universi­teit Antwerpen: “Was geen goede beslissing”

  Hij noemde het eerder al ‘een overhaaste beslissing', maar nu haalt de rector van de Universiteit Antwerpen Herman Van Goethem de buste van musicus Peter Benoit terug naar de campus. De buste werd door een afscheidnemend decaan weggehaald toen hem ter ore kwam dat Benoit zedenfeiten begaan zou hebben. Dit kan echter niet worden geverifieerd: “Namens de betrokken collega’s en de universiteit bied ik onze excuses aan”, aldus de rector.
 2. Vier mannen plegen homejacking in Hoboken, twee daders al gearresteerd: “Moeder en zoon werden ruw behandeld”
  Hoboken

  Vier mannen plegen homejac­king in Hoboken, twee daders al gearres­teerd: “Moeder en zoon werden ruw behandeld”

  Een viertal verdachten hebben afgelopen nacht een homejacking gepleegd in de Hertog van Brabantlei in Hoboken. De inbrekers knevelden twee aanwezigen en behandelden hen bijzonder ruw, maar twee van hen konden vrijdagochtend gearresteerd worden door het snelleresponsteam. Waar ze precies naar op zoek waren is nog niet duidelijk. De slachtoffers, een moeder van 61 en een zoon van 34, zijn naar het ziekenhuis overgebracht.