Professor Claraplein
Volledig scherm
Professor Claraplein © Google Maps

Professor Claraplein krijgt groene, kindvriendelijke invulling

Het district Antwerpen heeft een ontwerp klaar voor een nieuwe, groene en kindvriendelijke invulling van het binnenplein van het Professor Claraplein in het Groen Kwartier. De aannemer zal vanaf maandag 6 april beginnen met de aanpassingen, die ongeveer twee weken zullen duren.

“Het ontwerp is een goed compromis geworden tussen de verschillende belangen die er spelen”, zegt het Antwerpse districtsbestuur. “Zo zijn er buren die graag rust willen op het pleintje, maar ook kinderen die er graag willen spelen en andere bewoners die er graag een ontmoetingsruimte zouden willen hebben.”

Volgens het ontwerp wordt de picknickplaats met de helft vergroot en uitgebreid van twee naar drie tafels. Er komt een trapveldje met twee goaltjes op het grasveldje achter het Haringrode-gebouw. Er wordt ook een speeltoestel geplaatst met een glijbaan eraan, op een groene, ‘valvriendelijke’ ondergrond.

Alle bestaande bomen en heesters zijn in goede staat en worden behouden, zo laat het district nog weten. “Hieromheen zullen kleurrijke bloemperken het veldje opvrolijken.”

 1. Foorkramers trakteren mensen met een beperking op smoutebollen

  Foorkra­mers trakteren mensen met een beperking op smoutebol­len

  Het is traditie: elk jaar worden mensen met een beperking op de Antwerpse Sinksenfoor uitgenodigd voor een dagje gratis vertier. Omdat de bekendste kermis van het land dit jaar mogelijk niet zal doorgaan - er wordt nog onderzocht of de foor na 30 juni zou kunnen plaatsvinden - hadden de foorkramers woensdagmiddag tóch al een attentie voorbereid. Omstreeks 16u trokken ze naar dienstencentrum de Olijftak in Antwerpen-Noord, waar ze de bewoners trakteerden op smoutebollen.
 2. Met baby Pia gaat het beter dan ooit, maar mama Ellen is kritisch voor ministers De Block en Beke: “Veel beloftes, maar nog weinig van in huis gekomen”
  PREMIUM

  Met baby Pia gaat het beter dan ooit, maar mama Ellen is kritisch voor ministers De Block en Beke: “Veel beloftes, maar nog weinig van in huis gekomen”

  Vandaag is baby Pia 18 maanden oud geworden, en ze doet het beter dan ooit: de voorbije maand ging ze van 5 seconden zelfstandig zitten naar 20 minuten, soms zelfs een halfuurtje. Maar mama Ellen De Meyer blijft opvallend kritisch voor ministers De Block (Open Vld) en Beke (CD&V). “Er is in België nog steeds niets veranderd: de strijd is niet over, ze is nog maar net begonnen.”