Prins Laurent bezocht TRAINM in Antwerpen.
Volledig scherm
Prins Laurent bezocht TRAINM in Antwerpen. © Klaas De Scheirder

Prins Laurent brengt bezoek aan revalidatiecentrum TRAINM

AntwerpenPrins Laurent bracht vandaag een bezoek aan revalidatiecentrum TRAINM in de Quellinstraat in Antwerpen. De prins kreeg een rondleiding en sprak er met enkele patiënten. “Het is mooi voor de patiënten dat een lid van de koninklijke familie aandacht schenkt aan onze activiteiten”, aldus oprichter van TRAINM Edward Schiettecatte. 

 1. Wereldag Dementie: Antwerpse dokter is enige in België die dementie voorspelt via 'gangpadanalyse'
  PREMIUM
  Antwerpen

  Wereldag Dementie: Antwerpse dokter is enige in België die dementie voorspelt via 'gangpadana­ly­se'

  Vandaag, 21 september, is het Werelddag Dementie. Wij gingen op bezoek bij prof. dr. Anne-Marie De Cock, die als enige in België dementie kan detecteren via een ‘gangpadanalyse’. Patiënten wandelen over een soort tapijt, en op basis daarvan kan de dokter dementie opsporen. “We kunnen Alzheimer niet genezen, maar we kunnen wel een positieve impact hebben op het leven van de patiënt.”
 2. "Mensen zijn pessimistisch, maar dat ligt niet in mijn aard": Peter De Clerck (52), zaakvoerder van Bier Central, opent twee nieuwe zaken in één jaar tijd
  PREMIUM
  Antwerpen

  "Mensen zijn pessimis­tisch, maar dat ligt niet in mijn aard": Peter De Clerck (52), zaakvoer­der van Bier Central, opent twee nieuwe zaken in één jaar tijd

  Een succesvol biercafé op de De Keyserlei in Antwerpen en op de Gentse Botermarkt, en binnenkort ook op de Anspachlaan in Brussel en de Grote Markt in Mechelen: het gaat hard voor Bier Central, het bierbelevingsconcept van Peter De Clerck (52). De uit Baasrode ingeweken Antwerpenaar startte met Bier Central in 2012, en heeft nog heel wat toekomstplannen. En: hij verklapt wat zijn favoriete bier is.