Volledig scherm
De Antwerpse Snorrenclub. © belga

Primeur voor Antwerpen: WK Snorren en Baarden voor het eerst naar België

De Antwerpse Snorrenclub organiseert van vrijdag tot en met zondag de veertiende editie van de World Beard and Moustache Championships. De club kiest elk jaar een Belgische Snor van het Jaar, maar het is de eerste keer dat ze het wereldkampioenschap organiseert.

Sinds 2005 neemt de Antwerpse Snorrenclub deel aan het WK. Het laatste kampioenschap vond in 2017 plaats in de Amerikaanse stad Austin. Dit weekend komt de wedstrijd voor het eerst naar België.

In het Flanders Meeting and Convention Center op het Astridplein strijden de deelnemers in totaal 18 categorieën binnen drie disciplines: baarden, gedeeltelijke baarden en snorren. Ook de vrouwen kunnen prijzen winnen in de categorieën realistische snor, realistische baard, creatieve snor of creatieve baard. Op zondag vindt er ook nog snorren- en baardenparade plaats.

Aapje met witte snor

De mascotte voor het WK is de besnorde keizertamarin, een klein aapje met een grote witte snor. Bezoekers van de wedstrijd kunnen met hun ticket op zaterdag ook gratis naar de Antwerpse Zoo. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Meyrem Almaci (Groen): “Vliegschaamte is niet nodig, maar gééf mensen eindelijk alternatieven”
    PREMIUM

    Meyrem Almaci (Groen): “Vlieg­schaam­te is niet nodig, maar gééf mensen eindelijk alternatie­ven”

    Nooit stond Groen er zo goed voor. De partij surft op de klimaathype, al neemt ze ook risico’s. Zoals: de slimme kilometerheffing en het vervangen van de salariswagen door het mobiliteitsbudget. In de peilingen is Groen de tweede grootste. Voorzitster Meyrem Almaci trekt de lijst in Antwerpen. Misschien wordt ze wel minister-president. “Wie wélke ambitie heeft, laat ik aan journalisten over. Ons verhaal draait rond een menselijker, eerlijker en gezonder beleid.”