Frederik Wauterickx met het syndroom van Down gaat als allround medewerker aan de slag bij Creatief Schrijven op de Waalsekaai. Een primeur in België.
Volledig scherm
Frederik Wauterickx met het syndroom van Down gaat als allround medewerker aan de slag bij Creatief Schrijven op de Waalsekaai. Een primeur in België. © GRIP

Primeur in Vlaanderen: Antwerpse Frederik met syndroom van Down krijgt vast contract op reguliere arbeidsmarkt

AntwerpenZoals iedereen had Frederik Wauterickx een droom. De Antwerpenaar wilde koste wat kost een baan op de reguliere arbeidsmarkt. Na een succesvolle inloopstage bij de vzw Creatief Schrijven, kreeg hij er dan ook de kans om er als administratief medewerker aan de slag te gaan. Hij is de eerste persoon in Vlaanderen met het syndroom van Down die onder een vast contract van onbepaalde duur werkt.

 1. UITGETEST. Het vernieuwde Museum voor Schone Kunsten: “Het testpubliek ziet dingen waar het museum zich blind op staart”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  UITGETEST. Het vernieuwde Museum voor Schone Kunsten: “Het testpu­bliek ziet dingen waar het museum zich blind op staart”

  Na meer dan tien jaar renoveren gaat het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) eind september eindelijk weer open. Ofwel nu al hét scharnierpunt van het decennium voor de Koekenstad als culturele en toeristische hoofdstad van Vlaanderen. Deze week testen ‘De Schoonste Honderd’ — inclusief onze man — het museum als generale repetitie voor september. “Na meer dan tien jaar sluiting is het erg belangrijk terug voeling te krijgen met het publiek.”
 2. VAKANTIE OP DE VLUCHT. Yamen (16) overleeft twee jaar in een vluchtelingenkamp in Syrië voor hij in Antwerpen strandt: “Liever nog dan een reis zou ik mijn verjaardag eens willen vieren”
  PREMIUM
  Antwerpen/Kapellen

  VAKANTIE OP DE VLUCHT. Yamen (16) overleeft twee jaar in een vluchtelin­gen­kamp in Syrië voor hij in Antwerpen strandt: “Liever nog dan een reis zou ik mijn verjaardag eens willen vieren”

  De een gaat een dagje zonnekloppen in Blankenberge, de ander drie weken rondtrekken door Bali. Het is vakantie, maar is dat ook voor iedereen zo? Onze reporter zat samen met vluchtelingen uit Syrië, Afghanistan, Turkije en Oekraïne en stelde hen de vraag. Deze week: De Syrische Yamen die een namiddag in Oostende als één van de beste dagen van zijn leven beschouwt.