Frederik Wauterickx met het syndroom van Down gaat als allround medewerker aan de slag bij Creatief Schrijven op de Waalsekaai. Een primeur in België.
Volledig scherm
Frederik Wauterickx met het syndroom van Down gaat als allround medewerker aan de slag bij Creatief Schrijven op de Waalsekaai. Een primeur in België. © GRIP

Primeur in Vlaanderen: Antwerpse Frederik met syndroom van Down krijgt vast contract op reguliere arbeidsmarkt

AntwerpenZoals iedereen had Frederik Wauterickx een droom. De Antwerpenaar wilde koste wat kost een baan op de reguliere arbeidsmarkt. Na een succesvolle inloopstage bij de vzw Creatief Schrijven, kreeg hij er dan ook de kans om er als administratief medewerker aan de slag te gaan. Hij is de eerste persoon in Vlaanderen met het syndroom van Down die onder een vast contract van onbepaalde duur werkt.

  1. El Kaouakibi moet 475.000 euro van topondernemers teruggeven aan curator, maar “de doos is leeg”

    El Kaouakibi moet 475.000 euro van toponderne­mers teruggeven aan curator, maar “de doos is leeg”

    Sihame El Kaouakibi moet met haar vennootschap Wannawork zo’n 510.000 euro terugbetalen aan de curator van de failliete vennootschap Point Urbain. Het half miljoen kwam bijna volledig (475.000 euro) van schenkingen van topondernemers die geloofden in het tewerkstellingsproject dat El Kaouakibi in 2017 lanceerde. Volgens de voorlopig bewindvoerder kan Wannawork niet terugbetalen: “De doos is leeg.”