Centraal herkent u De Strangers, rond Bart de Wever. Links van Bob staat Boudewijn Bouckaert, voorzitter van Libera!
Volledig scherm
Centraal herkent u De Strangers, rond Bart de Wever. Links van Bob staat Boudewijn Bouckaert, voorzitter van Libera! © PhT

‘Prijs van de Vrijheid’ gaat naar De Strangers: “Ze hebben de samenleving een spiegel voorgehouden”

De Strangers mochten in het Paleis op de Meir de ‘Prijs van de Vrijheid’ van de conservatief-liberale denktank Libera! ophalen. “Hun werk behoort tot de Antwerpse ziel, ze zijn een tijdloos monument”, zo prees burgemeester Bart De Wever (N-VA) de ‘Antwaarpse’ iconen.

 1. Internationale dag tegen holebi- en transfobie met focus op migratie-achtergrond: “Beeld je in dat je nooit jezelf kan zijn bij vrienden en familie”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Internatio­na­le dag tegen holebi- en transfobie met focus op migratie-achter­grond: “Beeld je in dat je nooit jezelf kan zijn bij vrienden en familie”

  Op de internationale dag tegen holebi- en transfobie vraagt het online platform LGBTQ+ Network extra aandacht voor LGBTQ+-ers met allochtone roots. “Een enorm onderbelichte groep in ons land, die nog te vaak niet door hun omgeving aanvaard worden. In Brussel bestaat daar een vluchthuis voor, Antwerpen hinkt zwaar achterop.”
 2. “Waarom heeft het slachtoffer anders een kogelwerend vest in zijn winkel liggen?”: broers pleiten vrijspraak voor neerschieten uitbater telefoonshop
  PREMIUM
  Antwerpen

  “Waarom heeft het slachtof­fer anders een kogelwe­rend vest in zijn winkel liggen?”: broers pleiten vrijspraak voor neerschie­ten uitbater telefoon­shop

  Abdelouheb E. (35) en zijn broer Brahim (30) worden ervan verdacht eind november 2019 de uitbater van een telefoonshop in Borgerhout, Mohamed B., te hebben neergeschoten. Vandaag pleitten zij bij monde van hun advocaten Kris Luyckx en Omar Souidi de vrijspraak. Ze zouden niets te maken hebben gehad met de schietpartij en benadrukten hoofdzakelijk de onbetrouwbaarheid van het slachtoffer. “Ik zou durven beweren dat die man wel meer dan één persoon kent die hem kwaad zou willen doen.”
 1. Vwo-examen geschiedenis: 'Mondkapje op, en gewoon gaan'
  Play

  Vwo-exa­men geschiede­nis: 'Mondkapje op, en gewoon gaan'

 2. Coronanozems herontdekken de brommer: 'Een heerlijk gevoel'
  Play

  Coronano­zems herontdek­ken de brommer: 'Een heerlijk gevoel'