Centraal herkent u De Strangers, rond Bart de Wever. Links van Bob staat Boudewijn Bouckaert, voorzitter van Libera!
Volledig scherm
Centraal herkent u De Strangers, rond Bart de Wever. Links van Bob staat Boudewijn Bouckaert, voorzitter van Libera! © PhT

‘Prijs van de Vrijheid’ gaat naar De Strangers: “Ze hebben de samenleving een spiegel voorgehouden”

De Strangers mochten in het Paleis op de Meir de ‘Prijs van de Vrijheid’ van de conservatief-liberale denktank Libera! ophalen. “Hun werk behoort tot de Antwerpse ziel, ze zijn een tijdloos monument”, zo prees burgemeester Bart De Wever (N-VA) de ‘Antwaarpse’ iconen.

  1. Al meer dan 200 bezwaarschriften tegen ‘Twin Towers’ en gebrek aan publiek groen aan Pelikaanstraat: “Dit onverteerbaar plan moet opnieuw naar de tekentafel”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Al meer dan 200 bezwaar­schrif­ten tegen ‘Twin Towers’ en gebrek aan publiek groen aan Pelikaan­straat: “Dit onverteer­baar plan moet opnieuw naar de tekentafel”

    De stad heeft 209 digitale bezwaarschriften binnengekregen tegen het RUP Pelikaanstraat, het omvangrijke bouwproject in de Antwerpse stationsbuurt. Het plan om ‘Twin Towers’ van 100 meter hoog op te trekken, het gebrek aan publieke groene ruimte en een parkeergarage voor 1.100 auto’s zijn onverteerbaar voor buurtnetwerk ‘Buren voor buren’.